jeugdconsulent taken

de taken van een jeugdconsulent

Als jeugdconsulent is geen dag hetzelfde. Het is jouw taak om bij te dragen aan de opvoeding en ontwikkeling van jeugd die jou nodig heeft. Dat betekent dat jij de regie in handen hebt. Samen met het gezin ga je op zoek naar de juiste oplossing. Dat betekent dat het ook een van jouw taken is om ingrijpende beslissingen te maken.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • de taken van een jeugdconsulent
 • taken van de jeugdconsulent beginnen bij de hulpvraag

  Wat doet een jeugdconsulent? De taken die jij als jeugdconsulent hebt beginnen bij de hulpvraag. Het gezin heeft jouw hulp nodig. Jij gaat samen met hen in gesprek om de knelpunten te bespreken. Daarbij kijk je naar de leefomgeving van het gezin. Dit is bijvoorbeeld de buurt waar het kind opgroeit en de financiële situatie van het gezin. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de vrienden van het kind, de familie en naar welke school het kind toegaat.

  Op basis van dat gesprek maak je als jeugdconsulent een plan van aanpak. Wat heb je nodig? Wie heb je nodig? Zijn er andere specialiseren of hulpverleners nodig in deze situatie? Jij beoordeelt welke maatvoorzieningen bij de hulpvraag te pas komen om ervoor te zorgen dat de situatie verbetert. Tijdens dit traject heb je als jeugdconsulent de belangrijke taak om de touwtjes in handen te houden.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  dag van een jeugdconsulent

  Naomi is jeugdconsulent bij koen en vertelt precies hoe haar dag eruit ziet. Ook vertelt zij wat haar baan zo leuk maakt en waarom ze bij koen is gaan werken. Zo vertelt Naomi dat haar dagen enorm variëren. “De enige dag heb je veel crisissen en huisbezoeken. De andere dag ben je bezig met administratie, rapportages en telefoongesprekken.”

  Het artikel gaat hieronder verder.

  het verhaal van jeugdconsulent Naomi

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  doelen als jeugdconsulent

  Als jeugdconsulent heb je dus gevarieerde taken en dagen. Je concrete taak is ervoor zorgen dat de opvoeding van het kind herpakt wordt. Je adviseert het gezin en maakt beslissingen. Daarnaast ga je in gesprek met professionals over de zorg van het kind.

  Wat de taken van een jeugdconsulent zijn hangt per cliënt af van de behoefte. Zo kan het zijn dat jongeren naar jou toe komen met problemen die te maken hebben met werk, maar het kan ook zijn dat je te maken krijgt met kindermishandeling. Jij zorgt ervoor dat het kind of gezin weer zelfstandig kan wonen in de maatschappij. Dat is jouw doel en daar doe je het voor.

  afwisseling én zekerheid

  Bij koen lopen we voor jou voorop. Je komt bij koen in dienst en werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten bij gemeenten. Wij zorgen voor opdrachten die aansluiten bij je ambities en kennisniveau. Dat kan door ons uitgebreide netwerk in de publieke sector door heel Nederland. Naast toffe opdrachten krijg je bij koen ook veel ontwikkelmogelijkheden zoals trainingen en opleidingen. Zo kom jij in een groeiversneller. Ontdek wat werken bij koen inhoudt en vind jouw jeugdconsulent vacature.

  meer ontdekken