doorgroeien systeembeheerder

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als systeembeheerder?

Staat je ontwikkeling stil en daagt je werk je niet echt meer uit? Tijd om te kijken hoe jij kan doorgroeien als systeembeheerder. Welke stappen kan je zetten? Ontdek welke doorgroeimogelijkheden je hebt als systeembeheerder.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als systeembeheerder?
 • hoe kan je doorgroeien als systeembeheerder?

  Als systeembeheerder kan je doorgroeien naar functies in de ICT zoals:

  doorgroeien naar senior systeembeheerder

  Een logische stap die je kan maken is natuurlijk naar die van medior en senior systeembeheerder. In deze rol krijg je meer complexe taken en verantwoordelijkheden. Ook wordt jouw advies gevraagd over het verbeteren van de ICT-voorzieningen.

  Je kan je ook specialiseren in een bepaald systeem en daar de superspecialist in worden. Bijvoorbeeld Windows, Microsoft of Linux. Heb je flink wat ervaring opgedaan en wil je een leidinggevende positie? Dan ligt teamleider systeembeheer in het bereik.

  doorgroeien naar functioneel beheerder

  Wil je de overstap maken naar een andere functie? Denk dan aan functioneel beheerder. In deze rol ben jij de schakel tussen de gebruikers- en organisatiebehoefte en IT. Je beheert de werkprocessen, de functionaliteiten en de samenhang tussen applicaties. Een uitdagende rol die vooral mens- en procesgericht is in plaats van technisch. Kom bij koen in dienst, dan investeren wij in jouw opleiding tot functioneel beheerder.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Een hbo- of wo- opleiding in IT & business, informatica of informatiekunde is een uitstekende manier om door te groeien naar functies zoals functioneel beheerder of system engineer. Heb je een mbo-diploma? Met werkervaring en aanvullende vakopleidingen kan je ook vooruit komen. Is teamleider jouw ambitie? Dan zijn leiderschapscursussen een goed plan.

  Werk je als systeembeheerder bij koen, dan kijken we samen naar je ontwikkelplan. Bij ons kan je volop trainingen en opleidingen volgen, want jouw ontwikkeling staat voorop. Zo kan je bijvoorbeeld op onze kosten een opleiding functioneel beheer volgen om door te groeien naar functioneel beheerder.

  welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  De precieze competenties hangen af van de richting waarin je wilt doorgroeien. Als teamleider heb je andere vaardigheden nodig dan als functioneel beheerder. In beide rollen zijn sowieso competenties als communiceren, adviseren en stakeholdersmanagement belangrijk.

  Verder kan je met drive, doorzettingsvermogen en geduld heel ver komen. Het kan tenslotte een tijdje duren voordat je de juiste ervaring en skills hebt opgedaan. Om je ambitie waar te maken, blijf je jezelf ontwikkelen met bijvoorbeeld opleidingen of trainingen.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  doorgroeien als systeembeheerder bij koen

  Wij begrijpen dat jij vooruit wilt. Als je bij koen werkt, kijken we samen naar jouw stip aan de horizon. Wat wil je worden en wat wil je leren? Bij koen bieden wij jou verschillende ontwikkelmogelijkheden zoals opleidingen en trainingen. Zo beschik je altijd over de laatste kennis en kunde.

  Ook versnel je jouw groei doordat je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers werkt in de publieke sector. Steeds een ander project afgestemd op jouw ambities. Bij maatschappelijk betrokken organisaties met veel digitale veranderingen. Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo help je niet alleen de opdrachtgever vooruit, maar groei jij zelf ook in sneltreinvaart.

  Opdracht afgerond? Door naar de volgende. Waar jij ook weer kan leren. Klinkt dat ideaal, dan is werken bij koen iets voor jou.

  systeembeheerder vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk dan direct de systeembeheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken