doorgroeien systeembeheerder

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als systeembeheerder?

Staat je ontwikkeling stil en daagt je werk je niet echt meer uit? Tijd om te kijken hoe jij kan doorgroeien als systeembeheerder. Welke stappen kan je zetten? Ontdek welke doorgroeimogelijkheden je hebt als systeembeheerder.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als systeembeheerder?
 • hoe kan je doorgroeien als systeembeheerder?

  Als systeembeheerder kan je doorgroeien naar functies in de ICT zoals:

  doorgroeien naar senior systeembeheerder

  Een logische stap die je kan maken is natuurlijk naar die van medior en senior systeembeheerder. In deze rol krijg je meer complexe taken en verantwoordelijkheden. Ook wordt jouw advies gevraagd over het verbeteren van de ICT-voorzieningen.

  Je kan je ook specialiseren in een bepaald systeem en daar de superspecialist in worden. Bijvoorbeeld Windows, Microsoft of Linux. Heb je flink wat ervaring opgedaan en wil je een leidinggevende positie? Dan ligt teamleider systeembeheer in het bereik.

  doorgroeien naar functioneel beheerder

  Wil je de overstap maken naar een andere functie? Denk dan aan functioneel beheerder. In deze rol ben jij de schakel tussen de gebruikers- en organisatiebehoefte en IT. Je beheert de werkprocessen, de functionaliteiten en de samenhang tussen applicaties. Een uitdagende rol die vooral mens- en procesgericht is in plaats van technisch. Kom bij koen in dienst, dan investeren wij in jouw opleiding tot functioneel beheerder.

  Het artikel gaat hieronder verder.