systeembeheerder salaris

wat verdient een systeembeheerder (salaris)?

Als systeembeheerder heb je de banen voor het uitkiezen. Wat is nou een passend salaris voor jouw kennis en kunde? Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior systeembeheerders op een rijtje gezet.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat verdient een systeembeheerder?
 • Wat verdient een systeembeheerder voor salaris?

  Het gemiddelde salaris ligt op € 3.400,- bruto per maand. Junior systeembeheerders mogen rekenen op € 2.500,- tot €2.800,- afhankelijk van hun opleiding. Mediors krijgen gemiddeld € 3.500,- en seniors kunnen doorgroeien tot € 4.200,-.

  Ruim de helft van de systeembeheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in de ICT of informatica. De andere helft vraagt om een mbo-diploma in bijvoorbeeld systeembeheer niveau 4.

  Naast een goed salaris wil je natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden. Krijg je bijvoorbeeld een leaseauto? Zijn er opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen? Ook zaken als vrije dagen, hybride werken en pensioenregeling spelen mee. Want dat draagt allemaal bij aan een prettig leven. Nu of later.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als systeembeheerder?

  Als systeembeheerder ben je de specialist van de systemen en netwerken binnen de organisatie. Je zorgt dat deze goed functioneren en altijd up-to-date zijn. Start je als junior, dan groei je met de jaren door naar een medior en senior rol. Je krijgt er dan steeds meer verantwoordelijkheden bij die je zelfstandig uitvoert. Daar hoort natuurlijk ook een hoger salaris bij. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer je takenpakket.

  Wil je de ladder op? Dan kan je teamleider systeembeheer worden. Of denk aan gespecialiseerde functies zoals applicatiebeheerder en functioneel beheerder. Dat kan bij koen. Kom je bij ons werken als systeembeheerder, dan investeren we in jouw opleiding tot functioneel beheerder. Ook zorgen we voor projecten waar jij je kennis en kunde kan vergroten.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als systeembeheerder?

  Je komt makkelijk aan de bak als systeembeheerder. Er zijn meer vacatures dan beschikbare systeembeheerders. Ook als junior zijn je baankansen heel goed. Sterker nog, bijna de helft van de vacatures staat open voor een junior. De andere helft vraagt mediors en slechts een klein percentage wil per se een senior aantrekken. Je kan vrijwel overal terecht, van overheden tot het bedrijfsleven en de non-profitsector.

  functioneel beheerder worden bij koen

  Lijkt werken op projectbasis vanuit een vast contract je helemaal het einde? Bij koen werk je steeds aan afwisselende projecten die aansluiten met jouw ambities. Je werkt bij gemeenten, waterschappen en andere overheden. Superinteressant, want dat zijn maatschappelijk betrokken organisaties die zich inzetten voor de burger en een leefbaar Nederland.

  Ook speelt er veel in overheidsland. Denk aan veranderende wetten, technologische ontwikkelingen, de energietransitie en het klimaatakkoord. Kansen te over dus om jouw kennis en kunde in te zetten. En je groei te versnellen. Niet alleen met uitdagende opdrachten, maar ook met de opleidingen en andere ontwikkelmogelijkheden die we je aanbieden. Bijvoorbeeld om door te kunnen groeien naar functioneel beheer.

  systeembeheerder vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk dan direct de systeembeheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken