systeembeheerder salaris

wat verdient een systeembeheerder (salaris)?

Als systeembeheerder heb je de banen voor het uitkiezen. Wat is nou een passend salaris voor jouw kennis en kunde? Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior systeembeheerders op een rijtje gezet.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat verdient een systeembeheerder?
 • Wat verdient een systeembeheerder voor salaris?

  Het gemiddelde salaris ligt op € 3.400,- bruto per maand. Junior systeembeheerders mogen rekenen op € 2.500,- tot €2.800,- afhankelijk van hun opleiding. Mediors krijgen gemiddeld € 3.500,- en seniors kunnen doorgroeien tot € 4.200,-.

  Ruim de helft van de systeembeheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in de ICT of informatica. De andere helft vraagt om een mbo-diploma in bijvoorbeeld systeembeheer niveau 4.

  Naast een goed salaris wil je natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden. Krijg je bijvoorbeeld een leaseauto? Zijn er opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen? Ook zaken als vrije dagen, hybride werken en pensioenregeling spelen mee. Want dat draagt allemaal bij aan een prettig leven. Nu of later.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als systeembeheerder?

  Als systeembeheerder ben je de specialist van de systemen en netwerken binnen de organisatie. Je zorgt dat deze goed functioneren en altijd up-to-date zijn. Start je als junior, dan groei je met de jaren door naar een medior en senior rol. Je krijgt er dan steeds meer verantwoordelijkheden bij die je zelfstandig uitvoert. Daar hoort natuurlijk ook een hoger salaris bij. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer je takenpakket.

  Wil je de ladder op? Dan kan je teamleider systeembeheer worden. Of denk aan gespecialiseerde functies zoals applicatiebeheerder en functioneel beheerder. Dat kan bij koen. Kom je bij ons werken als systeembeheerder, dan investeren we in jouw opleiding tot functioneel beheerder. Ook zorgen we voor projecten waar jij je kennis en kunde kan vergroten.

  Het artikel gaat hieronder verder.