wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een BIM coördinator installatietechniek?

Jij gelooft in de toegevoegde waarde van BIM in de installatietechniek. Daarom wil jij je verdiepen in alles BIM en misschien wel doorgroeien naar een strategische en beleidmakende rol. Welke stappen kan je maken en hoe kom je daar? Ontdek de kansen voor ambitieuze BIM specialisten in de installatietechniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een BIM coördinator installatietechniek?
 • Hoe kan je doorgroeien als BIM coördinator?

  De BIM coördinator heeft een grotendeels operationele rol. Wil je doorgroeien? Dan kan jij je ontwikkelen tot BIM regisseur. De BIM regisseur staat ongeveer op hetzelfde niveau als een projectleider. Zo stel je doelen, eisen en voorwaarden op. Samen met de BIM manager maak je de weg vrij voor BIM. Bijvoorbeeld door systemen en processen te initiëren. En door veranderingen door te voeren en collega’s daarin mee te nemen.

  Een stapje hoger dan de BIM regisseur zit de BIM manager. Soms worden deze rollen ook gecombineerd. Als BIM manager zorg je voor het beleid en de leer- en veranderprocessen. Ook verdeel je de taken en bevoegdheden.

  Een stap zijwaarts maken? Dan kan je je ook ontwikkelen richting projectleider als je die aansturende rol ambieert. Of juist richting lead engineer als je je wilt verdiepen in de technische kant.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Welke opleidingen jou verder brengen, is afhankelijk van je werkervaring en opleiding. Met bijvoorbeeld een hbo-diploma in de richting van installatietechniek, technische bestuurskunde of vergelijkbaar kan je denken aan een vervolgopleiding BIM regisseur of BIM manager. De HIT-E of HIT-W is ook een goede basis. Trainingen op het gebied van procesmanagement, leidinggeven en meer kunnen je helpen met specifieke vaardigheden. Werk je bij koen, dan kijken we samen naar jouw ambities en wat je nodig hebt daar te komen.

  Welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  Vooral de drive om je kennis en kunde te vergroten. Omdat je afhankelijk van jouw situatie studeert naast je werkt in de avonden en weekenden, vraagt dit ook om doorzettingsvermogen. Een dosis lef en ambitie helpt je verder.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Doorgroeien als BIM coördinator bij koen

  Jij wilt vooruit en wij begrijpen dat. Werk je bij koen, dan staan jouw ambities voorop. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen als specialist in je vakgebied. Of je je nou in de hoogte wilt ontwikkelen of in de breedte. Samen kijken we wat je nodig hebt om te groeien. Bij ons krijg je volop ontwikkelmogelijkheden zoals opleidingen of trainingen.

  Werken bij koen staat synoniem aan je groei versnellen. Je gaat op projectbasis aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Steeds een ander project afgestemd op jouw ambities. Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder helpt en ondertussen groei jij zelf ook in sneltreinvaart. Opdracht afgerond? Door naar de volgende. Waar jij ook weer kan leren. Klinkt dat ideaal, dan is werken bij koen iets voor jou.

  vacatures BIM

  Kan je niet wachten om door te groeien naar BIM coördinator? Wacht dan niet langer en bekijk onze BIM vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken