wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een BIM coördinator installatietechniek?

Jij gelooft in de toegevoegde waarde van BIM in de installatietechniek. Daarom wil jij je verdiepen in alles BIM en misschien wel doorgroeien naar een strategische en beleidmakende rol. Welke stappen kan je maken en hoe kom je daar? Ontdek de kansen voor ambitieuze BIM specialisten in de installatietechniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een BIM coördinator installatietechniek?
 • Hoe kan je doorgroeien als BIM coördinator?

  De BIM coördinator heeft een grotendeels operationele rol. Wil je doorgroeien? Dan kan jij je ontwikkelen tot BIM regisseur. De BIM regisseur staat ongeveer op hetzelfde niveau als een projectleider. Zo stel je doelen, eisen en voorwaarden op. Samen met de BIM manager maak je de weg vrij voor BIM. Bijvoorbeeld door systemen en processen te initiëren. En door veranderingen door te voeren en collega’s daarin mee te nemen.

  Een stapje hoger dan de BIM regisseur zit de BIM manager. Soms worden deze rollen ook gecombineerd. Als BIM manager zorg je voor het beleid en de leer- en veranderprocessen. Ook verdeel je de taken en bevoegdheden.

  Een stap zijwaarts maken? Dan kan je je ook ontwikkelen richting projectleider als je die aansturende rol ambieert. Of juist richting lead engineer als je je wilt verdiepen in de technische kant.

  Het artikel gaat hieronder verder.