modelleur doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als modelleur

Ben jij toe aan een nieuwe stap en benieuwd hoe je kan doorgroeien als modelleur in de installatietechniek? Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als modelleur
 • hoe kan je doorgroeien als modelleur?

  Als (BIM) modelleur in de installatietechniek kan je naar verschillende functies doorgroeien, afhankelijk van jouw ambities, competenties en voorkeuren. Zo kun je als modelleur doorgroeien naar een senior functie waarin je aan complexere projecten werkt. Heb jij de ambitie om meer regie te hebben? Dan kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar BIM coördinator, BIM regisseur of uiteindelijk BIM manager.

  Een BIM coördinator is de systeemtechnische spil die het systeem bouwt en het proces verankert. Een BIM regisseur stelt doelen op en maakt hier werkafspraken over. Jij bent dan ook degene die het proces aanstuurt. Heb jij de ambitie om BIM manager te worden? Dan ben jij verantwoordelijk voor het beleid. Je creëert de randvoorwaarden en stuurt het team aan. Ook initieer en manage je alle BIM projecten in de organisatie. Als BIM coördinator werk je op operationeel niveau. BIM regisseurs en BIM managers werken op tactisch en strategisch niveau. Zij hebben meer inbreng in het beleid.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Om door te groeien als modelleur, kun jij de opleiding MIT en HIT-E of HIT-W volgen. MIT en HIT staan voor Middelbare Installatietechniek en Hogere Installatietechniek. Je kiest voor de richting E (elektrotechniek) of W (werktuigbouwkunde). Met deze opleidingen ontwikkel jij je volledig op het gebied van installatietechniek. Binnen twee jaar tijd ben jij de specialist in jouw vakgebied en werk je met complexe elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties. Hoe complexere vraagstukken jij behandelt, hoe meer kennis en kunde jij ontwikkelt.

  Heb jij de ambitie om leiding te geven? Ontwikkel dan jouw persoonlijke skills met trainingen. Denk aan trainingen zoals krachtig leiderschap, situationeel leidinggeven of adviesvaardigheden.

  welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  Als modelleur weet jij als geen ander hoe je kan ordenen. Sterker nog, hier blik jij in uit. Je bent analytisch en kan goed schakelen met anderen. Je hebt de ambitie om door te groeien en de drive om jouw kennis en kunde te vergroten. Zie je een ontwikkeling die invloed kan hebben op jouw project? Dan denk je actief mee hoe je dit kan toepassen op jouw project. Jij bent bereid om net dat stapje extra te zetten. Door trainingen en opleidingen te volgen naast je werk. Zowel voor je vakinhoudelijke ontwikkeling als je persoonlijke ontwikkeling.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Doorgroeien als modelleur bij koen

  Bij koen werk je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Steeds een nieuwe omgeving met andere mensen. Hierdoor kom jij in een groeiversneller. Zo kan jij aan de slag bij aannemersbedrijven, bouwbedrijven, ingenieursbureaus of woningcorporaties. Net wat aansluit bij jouw wensen en jouw ambities. Is jouw project klaar of ben je uitgeleerd? Dan ga je gewoon door naar het volgende project.

  Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Zo groei jij verder en help je onze opdrachtgevers echt vooruit. Klinkt dat als jouw ideale baan? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  modelleur vacatures

  Word jij enthousiast van bovenstaande tekst en heb je zin om aan de slag te gaan als modelleur bij koen? Bekijk dan snel onze vacatures voor modelleurs of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken