modelleur doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als modelleur

Ben jij toe aan een nieuwe stap en benieuwd hoe je kan doorgroeien als modelleur in de installatietechniek? Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als modelleur
 • hoe kan je doorgroeien als modelleur?

  Als (BIM) modelleur in de installatietechniek kan je naar verschillende functies doorgroeien, afhankelijk van jouw ambities, competenties en voorkeuren. Zo kun je als modelleur doorgroeien naar een senior functie waarin je aan complexere projecten werkt. Heb jij de ambitie om meer regie te hebben? Dan kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar BIM coördinator, BIM regisseur of uiteindelijk BIM manager.

  Een BIM coördinator is de systeemtechnische spil die het systeem bouwt en het proces verankert. Een BIM regisseur stelt doelen op en maakt hier werkafspraken over. Jij bent dan ook degene die het proces aanstuurt. Heb jij de ambitie om BIM manager te worden? Dan ben jij verantwoordelijk voor het beleid. Je creëert de randvoorwaarden en stuurt het team aan. Ook initieer en manage je alle BIM projecten in de organisatie. Als BIM coördinator werk je op operationeel niveau. BIM regisseurs en BIM managers werken op tactisch en strategisch niveau. Zij hebben meer inbreng in het beleid.

  Het artikel gaat hieronder verder.