wat verdient een wmo consulent salaris

wat verdient een Wmo consulent (salaris)

Hoe hoog is het salaris van een Wmo consulent? Misschien overweeg je een baan in dit vakgebied. Misschien vraag jij je af of je wel evenveel verdient als je collega’s. Hoe dan ook, hier ontdek je het gemiddelde salaris voor junior, medior en senior Wmo consulenten.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een Wmo consulent?
 • Wat verdient een Wmo consulent voor salaris?

  Wmo consulenten in het sociaal domein krijgen tussen de € 2.500 en € 4.000,- bruto salaris per maand. Als junior start je tussen de € 2.500,- en € 2.800,-. Met de jaren bereik je het niveau van een medior en een salaris van € 3.500,-. Senior Wmo consulenten kunnen doorgroeien tot € 4.000,-. Het gemiddelde salaris over de hele linie ligt rond de € 3.500,-. Je kennis en ervaring bepalen de hoogte van je loon. Daarnaast werken gemeenten en andere overheden met vaste functieschalen. Dat ligt anders bij interimbureaus zoals koen. Bij ons verdien je vaak meer, omdat wij uitgaan van je talenten en ambities in plaats van een schaal.

  Een goed salaris is natuurlijk nog niet alles. Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden ‘verdien’ je ook. Denk aan een leaseauto, veel vakantiedagen en een mooie pensioenregeling. Wil jij vooruit komen in je werk? Dan vind je ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen heel waardevol. En natuurlijk, hoe interessant zijn de casussen die je begeleidt? Dat speelt allemaal mee in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als Wmo consulent?

  Als Wmo consulent bij de overheid behandel je zorgaanvragen van inwoners. Het doel is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Je krijgt aanvragen voor verschillende voorzieningen. Denk aan een huishoudhulp of een scootmobiel.

  Die casussen begeleid je van A tot Z. Je onderzoekt de zorgbehoefte, legt huisbezoeken af en stelt indicaties op. Deze rol vraagt om minimaal een hbo-opleiding in een maatschappelijke richting. Hoe meer senior je wordt, hoe complexer de casussen en hoe hoger je salaris. Verder de ladder op? Dan kan je teamleider worden of doorgroeien naar een bestuursfunctie.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als Wmo consulent?

  Gemeenten zitten te springen om betrokken en gemotiveerde Wmo consulenten. Je baankansen zijn goed. Bijna alle gemeenten vragen hbo-niveau. Pas net je diploma in ontvangst genomen? Geen zorgen, twee derde van de Wmo consulent vacatures staat open voor een junior.

  In plaats van rechtstreeks bij een gemeente aan de slag te gaan, kan je ook denken aan een interimorganisatie zoals koen. Bij koen werk je op projectbasis bij verschillende gemeenten.

  Je krijgt direct een vast contract en hebt dus zekerheid én afwisseling in je werk. Ideaal als je jouw groei wilt versnellen. Je leert tenslotte steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Overal neem je weer iets mee. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  vacatures Wmo consulent

  Zie jij een baan als Wmo consulent helemaal zitten? Bekijk direct onze Wmo consulent vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken