verkeerskundige salaris

wat verdient een verkeerskundige (salaris)

Het salaris van een verkeerskundige? Daar ben jij naar op zoek. Misschien overweeg je deze functie of ben je benieuwd of jij wel evenveel verdient als andere verkeerskundigen. Ontdek hier op welk salaris je mag rekenen.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een verkeerskundige?
 • verdient een verkeerskundige voor salaris?

  Fris uit de studiebanken begin je vaak met een salaris rond de € 2.500,- bruto per maand bij de overheid. Mediors zitten op een gemiddeld salaris van € 3.300,-, terwijl seniors door groeien tot € 4.000,-. Soms meer. Bijna alle verkeerskundige vacatures vragen om hbo-niveau. Zo’n twee derde van de verkeerskunde vacatures staat open voor een junior. Niet verrassend, omdat gekwalificeerde verkeerskundigen behoorlijk schaars zijn. Jouw baankansen zijn dan ook uitstekend.

  Een goed salaris is natuurlijk niet alles. Je verdient ook met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, goede pensioenregeling en veel vakantiedagen. En hoe zien de ontwikkelmogelijkheden eruit? Welke kansen zijn er om door te groeien? Dat speelt allemaal mee in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als verkeerskundige?

  Verkeerskundigen werken meestal bij overheidsorganen, ofwel in de non-profit sector. Gemeenten en andere overheden in het ruimtelijk domein maken gebruik van vaste salarisschalen. Eenmaal aan de top zijn de mogelijkheden beperkt om te groeien in salaris.

  In de profit sector is er meer ruimte om te onderhandelen over je salaris. Je kan daarbij denken aan een adviesbureau, aannemer of openbaarvervoersbedrijf. Ook bij een interimbureau zoals koen verdien je meer. Wij kijken niet naar je schaal, maar naar welk salaris past bij jouw ambities en talenten.

  Het artikel gaat hieronder verder.