wat verdient een vergunningverlener wabo salaris

wat verdient een vergunningverlener Wabo (salaris)

Benieuwd naar het salaris van een vergunningverlener Wabo? Je wilt weten waar je op mag rekenen als je voor deze functie kiest. Of misschien ben je al vergunningverlener en wil je weten of jouw salaris marktconform is. Check dan snel het gemiddelde salaris voor junior, medior en senior vergunningverleners Wabo.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een vergunningverlener Wabo?
 • Wat verdient een vergunningverlener Wabo voor salaris?

  Het salaris van vergunningverleners Wabo bij de overheid ligt tussen de € 2.500 en € 4.500,- bruto per maand. Als junior start je op een salaris tussen de € 2.500,- en € 2.800,-. Met de jaren doe je meer kennis en kunde op. Als medior vergunningverlener mag je rekenen op € 3.300,- tot € 3.700,-. Terwijl je als senior kan doorgroeien naar € 4.500,-. Het gemiddelde salaris overall is € 3.500,-. Je salaris hangt af van je kennis en ervaring. Gemeenten en andere overheden hebben vaste functieschalen. Interimbureaus zoals koen niet. Wij kijken naar je talenten en ambities, waardoor je vaak meer verdient.

  Een goed salaris is één. Secundaire arbeidsvoorwaarden bepalen ook je baankeuze en werkgeluk. Vakantiedagen, flexibiliteit in werkuren, pensioenregeling, leaseauto. Het speelt allemaal mee. Let ook op de ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Met veel ruimte kom je vooruit en kan je voorop lopen in je vak.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als vergunningverlener Wabo?

  De naam zegt het al, als vergunningverlener verleen je vergunningen onder de Wabo. Je beoordeelt of initiatieven in het ruimtelijk domein aan alle regels en procedures voldoen. Waar nodig adviseer je de initiatiefnemer om het plan bij te stellen. Minstens zo belangrijk is dat je verschillende belanghebbenden verbindt. Van andere disciplines binnen de gemeente tot ondernemers en burgers. Hoe meer senior jouw profiel, hoe complexer de initiatieven die op jouw bureau belanden. En hoe hoger je salaris.

  Doorgroeien? Dan kan je de stap naar beleidsmedewerker RO of projectleider RO maken. In die rollen ga je strategische beleidsstukken- en procedures opstellen en het bestuur daarover adviseren. Je bent de verbindende factor tussen verschillende betrokkenen. Intern en extern. Als projectleider ga je jouw uitgewerkte oplossingen soms ook realiseren van A tot Z.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als vergunningverlener Wabo?

  Je werkt bij gemeenten, provincies of andere overheden. Er is veel vraag naar specialisten in de ruimtelijke ordening. Onder andere vanwege de Omgevingswet die grote impact gaat hebben op de fysieke leefomgeving. Twee derde van de vergunningverlener Wabo vacatures vraagt om een hbo-diploma. Een derde vraagt mbo-niveau. Pas net je diploma gehaald? Voor starters zijn er ook genoeg kansen. Driekwart van de vacatures staat open voor een junior.

  Heb je weleens aan werken op projectbasis gedacht? Je kan bijvoorbeeld bij een interimorganisatie als koen aan de slag. Bij koen ben je vast in dienst. Jouw ambitie staat voorop. Daar vinden we passende projecten bij. Je leert steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Zo versnel je jouw groei. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen misschien iets voor jou.

  Vergunningverlener Wabo vacatures

  Zie jij een baan als vergunningverlener helemaal zitten? Bekijk direct onze vergunningverlener Wabo vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken

  vind je vacature