jeugdconsulent salaris

wat verdient een jeugdconsulent (salaris)?

Het salaris van de jeugdconsulent hangt af van verschillende factoren. Met name werkervaring bepaalt de salarisschaal van de jeugdconsulent. De jeugdconsulent komt in beeld op het moment dat kinderen (jeugdigen) ernstige problemen binnen het gezin ervaren waar ze zelf of met de hulp van naasten niet uit komen.

Vanaf dat moment pakt de jeugdconsulent de regie en gaat samen met gezin bekijken wat er nodig is om de opvoedingen en ontwikkeling van het kind te kunnen hervatten. De jeugdconsulent handelt volgens de Jeugdwet die onder de verantwoordelijkheid van het sociaal domein binnen de gemeente valt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een jeugdconsulent?
 • Salaris/salarisschaal; wat verdient een jeugdconsulent?

  Het gemiddelde salaris van de jeugdconsulent in Nederland is € 2.850,- per maand. Het salaris van een jeugdconsulent start meestal met schaal 8 (€ 2.435,-) en eindigt op maximaal schaal 9.11 (€ 3.968,-) bruto per maand.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Secundaire arbeidsvoorwaarden jeugdconsulent

  Naast het salaris zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van de jeugdconsulent belangrijk. Bij koen bieden wij jeugdconsulenten exclusieve secundaire arbeidsvoorwaarden. Kom je bij koen in dienst als jeugdconsulent, dan krijg je direct een vast contract. Je werkt bij verschillende gemeenten. Dit geeft zekerheid en tegelijkertijd afwisseling. Zo vergroot je jouw kennis en kunde in rap tempo. En raak je nooit uitgeleerd.

  Over leren gesproken. Bij koen staat jouw ontwikkeling voorop. Daarom krijg je een vrij te besteden opleidingsbudget van €1.250,- per jaar. Deze kan je bijvoorbeeld inzetten voor het behalen van het SKJ certificaat. Daarnaast kan je ook tal van cursussen, trainingen, opleidingen en e-learnings volgen in onze academy.

  Werken als jeugdconsulent bij koen

  Zie jij de functie jeugdconsulent wel zitten? Een jeugdconsulent bij koen is van onschatbare waarde. Dankzij jouw hulp kunnen jongeren in de problemen bouwen aan een veilige toekomst. Ook voor starters vinden wij dankzij ons grote netwerk de juiste ingang. Bekijk alle jeugdconsulent vacatures of kom eens vrijblijvend kennismaken.

  een kijkje bij jeugdconsulent Naomi

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  meer ontdekken

  vind je vacature