wat verdient een inkomensconsulent (salaris)

wat verdient een inkomensconsulent (salaris)

Hoeveel inkomen krijgt een inkomensconsulent eigenlijk zelf? Wij leggen uit op welk salaris je als inkomensconsulent mag rekenen. Zodat je weet waar je aan toe bent als je deze baan overweegt. Ben je al inkomensconsulent? Dan kan je hier ook checken of je huidige salaris wel marktconform is en hoe je meer kan verdienen.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een inkomensconsulent?
 • wat verdient een inkomensconsulent voor salaris?

  Inkomensconsulenten bij de overheid beginnen hun carrière vaak rond de € 2.500,- bruto per maand. Het gemiddelde salaris ligt op € 3.000,-. Senioren mogen rekenen op € 3.500,- of hoger. Jouw kennis en kunde bepaalt de hoogte van je salaris. Daarnaast werken gemeenten met vaste functieschalen. Eenmaal aan de top is het lastig om te groeien in salaris. Dat ligt anders bij interimbureaus zoals koen. Bij ons verdien je vaak meer, omdat wij uitgaan van je talenten en ambities in plaats van een schaal.

  Vergeet naast de hoogte van je salaris ook de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Daarmee ‘verdien’ je ook. Denk aan een leaseauto, veel vakantiedagen en een mooie pensioenregeling. Of betaalt je werkgever misschien jouw ontwikkeling? Dat scheelt ook enorm. Natuurlijk zijn je doorgroeikansen, de werksfeer en de casussen die je begeleidt ook heel bepalend voor jouw baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als inkomensconsulent?

  Als inkomensconsulent in het sociaal domein begeleid je aanvragen voor levensonderhoud. Het gaat om mensen die geen of weinig inkomen hebben en dus niet zelfvoorzienend zijn. Je kijkt of zij aanspraak kunnen maken op een uitkering, bijzondere bijstand of andere socialezekerheidsvoorzieningen. Ook bepaal je de hoogte en looptijd. Je verdiept je in mensen om hun situatie te onderzoeken en in te schatten. Je bent kritisch, maar ook empathisch en op-en-top sociaal. Jouw rol is mensen helpen en tegelijkertijd fraude voorkomen.

  Deze rol vraagt om een hbo-opleiding in de richting sociaal juridische dienstverlening, maatschappelijk werk of vergelijkbaar. Je kent de participatiewet op je duimpje. Hoe meer senior je wordt, hoe complexer de casussen en hoe hoger je salaris. Verder de ladder op? Dan kan je teamleider worden, beleidsontwikkelaar of doorgroeien naar een bestuursfunctie.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als inkomensconsulent?

  Inkomensconsulenten werken meestal bij gemeenten. Jouw baankansen zijn goed. Ook als je net komt kijken. Zo’n driekwart van de inkomensconsulent vacatures staat open voor een junior.

  Daarnaast kan je ook kiezen voor een interimorganisatie zoals koen. Bij koen werk je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Je krijgt direct een vast contract en hebt dus zekerheid én afwisseling in je werk. Ideaal als je jouw groei wilt versnellen. Je leert tenslotte steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Overal neem je weer iets mee.

  Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  inkomensconsulent vacatures

  Kan je niet wachten om aan de slag te gaan als inkomensconsulent? Wacht dan niet langer en bekijk onze inkomensconsulent vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken

  vind je vacature