beleidsmedewerker ruimtelijke ordening salaris

wat verdient een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening (salaris)?

Op welk salaris mag een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening (RO) rekenen? Misschien overweeg je beleidsmedewerker RO te worden. Of misschien vraag jij je af of je salaris marktconform is. Hier ontdek je hoe hoog het gemiddelde salaris is van junior, medior en senior beleidsmedewerkers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening?
 • Wat verdient een beleidsmedewerker ro voor salaris?

  Het salaris van beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening in het ruimtelijk domein ligt tussen de € 2.500 en € 4.500 bruto per maand. Het gemiddelde salaris is € 3.600,-. Als junior start je tussen de € 2.500,- en € 2.800,-. Als medior mag je rekenen op € 3.300,- en € 3.800,-. Als senior kan je doorgroeien tot een maximaal salaris van € 4.500,-. Overheden zoals gemeenten en provincies hebben vaste functieschalen. Bij interimbureaus zoals koen zit je daar niet aan vast en verdien je vaak meer. koen kijkt naar je talenten en ambities in plaats van de schaal.

  Je baankeuze hangt natuurlijk niet alleen af van je salaris. Juist de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen doorslaggevend zijn. Hoeveel vakantiedagen kan je opnemen? Krijg je een leaseauto? Ook de pensioenregeling, ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen zijn belangrijke factoren. Want je wilt ook vooruit komen en genieten van het leven.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als beleidsmedewerker ro?

  Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening werk je mee aan projecten in de fysieke leefomgeving. Je behandelt initiatieven. Ook begeleid je belanghebbenden en breng je hen samen. Van burgers en ondernemers tot andere gemeentelijke instanties. Je adviseert projectleiders en het bestuur over plannen, programma’s en procedures. Hoe meer senior, hoe complexer de projecten waaraan je bijdraagt.

  Doorgroeien? Dan kan je de stap naar adviseur RO of projectleider RO maken. Strategische en politiek gevoelige beleidsstukken, maar ook procedures ontkomen niet aan jouw duidelijke visie. Je bent de spin in het web voor de betrokkenen. Van bestuur tot andere disciplines binnen de gemeente. Jij bijt je vast in lastige vraagstukken en komt tot oplossingen waar niemand anders aan heeft gedacht. Als projectleider zorg je ook voor de realisatie en alles wat daarbij komt kijken.

  Het artikel gaat hieronder verder.