personeel gezocht gemeente

eindejaarsuitkering

Gedetacheerden bij de overheid krijgen vanaf 2023 een eindejaarsuitkering. Hoe zit het precies? koen heeft alles op een rijtje gezet in een overzichtelijke infographic. Download de infographic en ontdek wat de eindejaarsuitkering betekent voor jou als opdrachtgever. De pdf opent automatisch.

download infographic (pdf)

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • voor opdrachtgevers
 • eindejaarsuitkering binnen de overheid
 • zo werkt de eindejaarsuitkering

  De infographic opent als je op de afbeelding klikt.

  veelgestelde vragen

  waarom deze eindejaarsuitkering?

  Vanaf 2023 maken vaste eindejaarsuitkeringen onderdeel uit van de inlenersbeloning. Deze ziet erop toe dat gedetacheerden hetzelfde verdienen als medewerkers in directe dienst. Ambtenaren kennen al een eindejaarsuitkering in het kader van het Individueel keuzebudget (IKB). Gedetacheerden hebben hier straks ook recht op. Opdrachtgevers zijn verplicht te controleren of een bureau Waadi-geregistreerd bij de KVK. koen is dat uiteraard. Als u samenwerkt met koen, bent u ervan verzekerd dat de eindejaarsuitkering goed geregeld is.

  wat is de ingangsdatum?

  De ingangsdatum is 1 januari 2023.

  hoe hoog is de eindejaarsuitkering?

  De eindejaarsuitkering bedraagt 6,75%.

  wie krijgen de eindejaarsuitkering?

  De eindejaarsuitkering geldt voor gedetacheerden bij de overheid die onder de CAO voor Uitzendkrachten (ABU) vallen.

  is de eindejaarsuitkering wettelijk verplicht?

  Ja, dit is bepaald in artikel 16 van de CAO voor Uitzendkrachten (ABU) en in de richtlijnen van de inlenersbeloning. De inlenersbeloning komt voort uit het loonvoorschrift van de Wet allocatie arbeid door intermediairs (Waadi).

  wat valt er onder de inlenersbeloning ABU?

  Per 1 januari 2023 wordt er een tiende onderdeel toegevoegd aan de inlenersbeloning zoals bepaald in artikel 16 van de CAO voor Uitzendkrachten (ABU):

  1. Het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld
  2. ATV / ADV dagen
  3. Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
  4. Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald
  5. Onkostenvergoedingen
  6. Periodieken
  7. Vergoeding van reisuren en/of reistijd
  8. Eenmalige uitkeringen
  9. Thuiswerkvergoedingen
  10. Vaste eindejaarsuitkering

  wat doet koen voor mij?

  koen regelt de beste interimprofessionals voor jou. Echte specialisten met kennis, kunde en karakter. Zij zijn bij koen in dienst en werken op projectbasis bij onze opdrachtgevers.

  Je betaalt alleen voor gewerkte uren en hebt geen werkgeversrisico’s. Ook heb je geen kosten voor opleiding en ontwikkeling. Dat faciliteren wij allemaal. Je hebt dus nergens omkijken naar en kan onze professionals direct inzetten. Van high potential vol nieuwe ideeën tot doorgewinterde senior. Net wat je nodig hebt.

  professionals gezocht? dit is koen

  Leren, ontwikkelen en verbeteren. Als organisatie wil je vooruit. Wij zijn koen en begrijpen dat. Wij zorgen voor de juiste personele oplossing. Extra capaciteit bijvoorbeeld, schaarse specialisten of juist strategische denkers. We investeren in hun ontwikkeling, zodat ze altijd over de meest actuele expertise beschikken. Zo zijn onze professionals de oplossing voor de uitdagingen van nu en morgen. Dankzij hun kennis, kunde en karakter komen opdrachtgevers zoals jij verder. En wij regelen alles.