icon-arrow-left vacatures

Startend Werkvoorbereider Bouwkunde | Maastricht.

HBO
Bouwkunde
Maastricht
Direct solliciteren

wat jij gaat doen?

Als startend werkvoorbereider bouwkunde komt er veel op je af. Dit weet jij als geen ander! Voordat de eerste palen de grond in gaan moet er ontzettend veel geregeld worden. De werkvoorbereider bouwkunde stelt het begin en het einde van een bouwproject vast. Jij draagt zorg voor de planning van de werkzaamheden en dat er voldoende werklui, materiaal en materieel aanwezig zijn. Daarnaast, weet jij natuurlijk ook als bouwkundige dat een gebouw absoluut geen gevaar mag opleveren voor de bewoners, gebruikers en de omgeving.


Het High Potential Programma:
Bij koen bieden wij, in samenwerking met de Bestuursacademie, een super gaaf high potential programma in de omgeving van Maastricht. Samen met een team van enthousiaste mede studenten werk je casuïstiek aan de belangrijkste en meest voorkomende vraagstukken binnen de bouwtechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwtechnische regels, adviesvaardigheden en omgevingsrecht en werk je ter afsluiting aan een eindopdracht. Wij leren jou de voorschriften van het bouwbesluit en de gestelde eisen voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en het milieu. En wanneer jij, als startend werkvoorbereider bouwkunde, klaar bent met dit high potential programma weet jij als geen ander hoe je deze bouwplannen moet toetsen en ontvang je het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht!

Tijdens het high potential programma leren wij jou alles over:
 • De wet- en regelgeving (WABO, bouwbesluit, asbestverwijderingsbesluit, enz.) alsmede op naleving van vergunningsvoorwaarden.
 • Het opstellen van inspectierapporten na een locatiebezoek, bijvoorbeeld i.v.m. illegale bouwactiviteiten.
 • De uitvoering van her-controles om te kijken of de geëiste voorzieningen /  maatregelen zijn uitgevoerd en in acht worden genomen.
 • Communicatie, bijvoorbeeld over geconstateerde overtredingen, de geldende wet- en regelgeving en de handhavingsprocedure met alle belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de politie, brandweer en dergelijke.
 • Rapporteren en verzorgen van correspondentie en vooraankondigingen bestuursrechtelijke aanschrijvingen.
 • De afhandeling van klachten en meldingen die betrekking hebben tot de bouw en gebruik van de openbare ruimte.

ben jij de kandidaat?

Je beschikt over een afgeronde MBO 4- en/of HBO opleiding in de studierichting Bouwkunde, Bouwmanagement of vergelijkbaar. Wellicht ben je al aan het werk als startend werkvoorbereider bij een architectenbureau of adviesbureau en wil je meer! Leuk te weten is dat dit high potential programma bij koen je de gelegenheid biedt om aan de slag te gaan binnen de overheid en je een carrière kan starten als Toezichthouder Bouw, Vergunningverlener WABO en Bestemmingsplantoetser!

Voor aankomend high potential programma in april 2019 zijn wij op zoek naar:

 • Enthousiastelingen die willen weten aan welke bouwtechnische eisen gebouwen moet voldoen en die een carrière willen starten bij de overheid.
 • Slimmeriken met een persoonlijke ontwikkelbehoefte en die werkend en lerend het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht willen behalen.
 • Iedereen die, door invoering van de WABO, meer kennis wil vergaren op het gebied van de geldende bouwtechnische en juridische aspecten.

wat wij bieden?

 • Allereerst een fantastische mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Bij koen staat jouw persoonlijke ontwikkeling en ambitie centraal.
 • Daarnaast ontvang je een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Ter afronding van dit traineetraject ontvang je het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht en kan je aan de slag als Toezichthouder Bouw, Vergunningverlener WABO of Bestemmingsplantoetser.
 • Een sociaal betrokken organisatie die voor jou voorop loopt. Bij koen vinden wij, naast hard werken, plezier maken ook erg belangrijk.  Wij organiseren dan ook regelmatig leuke uitjes.
 • Ohw ja! Natuurlijk ook reiskostenvergoeding (€0,19,- per km) en wanneer je een nieuwe collega bij ons aandraagt ontvang je een aantrekkelijke aanbrengbonus.

meer weten?

Bij koen kunnen wij ons heel goed voorstellen dat er na het lezen van bovenstaande tekst een aantal vragen door je hoofd dansen en dat je alles wil weten over dit high potential programma in de omgeving van Maastricht. Daarom nodig ik jou, als startend werkvoorbereider, van harte uit om je vragen te appen, mailen of gewoon even samen te bellen. Ik ben bereikbaar op 0653326833 of s.pieterse@koen.com. Bij koen helpen we je graag verder. Voor jou voorop!

Solliciteren?
Helemaal overtuigd en weet jij voor de volle 100% dat deze kans jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan direct en we ontvangen je graag om mogelijkheden voor dit high potential programma te bespreken.

enthousiast?

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan snel op deze functie.

Direct solliciteren.