icon-arrow-left vacatures

Junior Projectleider Bouw.

HBO
Bouwkunde
Rotterdam
Direct solliciteren

wat jij gaat doen?

Als junior projectleider bouw ben je iemand die frisse ideeën heeft! Je bent iemand die zich graag wil door ontwikkelen binnen de overheid. Als projectleider bouw zal jij je bezighouden met de begeleiding en implementatie van de projecten. Als projectleider bouw ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van het proces. Daarnaast zal jij je bezighouden met het analyseren en het oplossen van problemen. Als junior projectleider bouw kom je te werken binnen de dynamische overheid. Je hebt te maken met verschillende belanghebbenden. Hierbij kun je denken aan, waterschappen, ingenieursbureaus, brandweer, e.d. Betrokkenheid, integriteit en vakmanschap zijn termen waar binnen de overheid veel waarde aan wordt gehecht. Voor de uitwerking van de projecten wordt er veel samengewerkt.


Het High Potential Programma:
Bij koen bieden wij, in samenwerking met de Bestuursacademie, een super gaaf high potential programma in de omgeving van Rotterdam. Samen met een team van enthousiaste mede studenten werk je casuïstiek aan de belangrijkste en meest voorkomende vraagstukken binnen de bouwtechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwtechnische regels, adviesvaardigheden en omgevingsrecht en werk je ter afsluiting aan een eindopdracht. Wij leren jou de voorschriften van het bouwbesluit en de gestelde eisen voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en het milieu. En wanneer jij, als junior projectleider bouw, klaar bent met dit high potential programma weet jij als geen ander hoe je deze bouwplannen moet toetsen en ontvang je het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht!

Tijdens het high potential programma leren wij jou alles over:
 • De wet- en regelgeving (WABO, bouwbesluit, asbestverwijderingsbesluit, enz.) alsmede op naleving van vergunningsvoorwaarden.
 • Het opstellen van inspectierapporten na een locatiebezoek, bijvoorbeeld i.v.m. illegale bouwactiviteiten.
 • De uitvoering van her-controles om te kijken of de geëiste voorzieningen /  maatregelen zijn uitgevoerd en in acht worden genomen.
 • Communicatie, bijvoorbeeld over geconstateerde overtredingen, de geldende wet- en regelgeving en de handhavingsprocedure met alle belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de politie, brandweer en dergelijke.
 • Rapporteren en verzorgen van correspondentie en vooraankondigingen bestuursrechtelijke aanschrijvingen.
 • De afhandeling van klachten en meldingen die betrekking hebben tot de bouw en gebruik van de openbare ruimte.

ben jij de kandidaat?

Je beschikt over een afgeronde MBO 4- en/of HBO opleiding in de studierichting Bouwkunde, Bouwmanagement of vergelijkbaar. Wellicht ben je al aan het werk als junior projectleider bouw bij een architectenbureau of adviesbureau en wil je meer! Leuk te weten is dat dit high potential programma bij koen je de gelegenheid biedt om aan de slag te gaan binnen de overheid en je een carrière kan starten als toezichthouder bouw, vergunningverlener WABO en bestemmingsplantoester! 

Voor aankomend high potential programma in april 2019 zijn wij op zoek naar:

 • Enthousiastelingen die willen weten aan welke bouwtechnische eisen gebouwen moet voldoen en die een carrière willen starten bij de overheid.
 • Slimmeriken met een persoonlijke ontwikkelbehoefte en die werkend en lerend het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht willen behalen.
 • Iedereen die, door invoering van de WABO, meer kennis wil vergaren op het gebied van de geldende bouwtechnische en juridische aspecten.

wat wij bieden?

 • Allereerst een fantastische mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Bij koen staat jouw persoonlijke ontwikkeling en ambitie centraal.
 • Daarnaast ontvang je een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Ter afronding van dit traineetraject ontvang je het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht en kan je aan de slag als Toezichthouder Bouw, Vergunningverlener WABO of Bestemmingsplantoetser.
 • Een sociaal betrokken organisatie die voor jou voorop loopt. Bij koen vinden wij, naast hard werken, plezier maken ook erg belangrijk. Wij organiseren dan ook regelmatig leuke uitjes.
 • Ohw ja! Natuurlijk ook reiskostenvergoeding (€0,19,- per km) en wanneer je een nieuwe collega bij ons aandraagt ontvang je een aantrekkelijke aanbrengbonus.

meer weten?

Bij koen kunnen wij ons heel goed voorstellen dat er na het lezen van bovenstaande tekst een aantal vragen door je hoofd dansen en dat je alles wil weten over dit high potential programma in de omgeving van Rotterdam. Daarom nodig ik jou, als junior projectleider bouw, van harte uit om je vragen te appen, mailen of gewoon even samen te bellen. Ik ben bereikbaar op 06 23 26 17 59 of l.thijsen@koen.com. Bij koen helpen we je graag verder. Voor jou voorop!

Solliciteren?
Helemaal overtuigd en weet jij voor de volle 100% dat deze kans jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan direct en we ontvangen je graag om mogelijkheden voor dit high potential programma te bespreken. 

enthousiast?

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan snel op deze functie.

Direct solliciteren

Sjors Pieterse

recruitment manager

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures icon-arrow-right

Direct solliciteren.