icon-arrow-left vacatures

Financial Controller.

HBO, WO
Finance & Administratie
Utrecht
Direct solliciteren

Dit krijg jij bij koen

We investeren in de ontwikkeling van slimmeriken zoals jij.
Je komt bij koen in vaste dienst en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Bij ons kom je in een groeiversnelling. Zekerheid & variatie. Dat is onze belofte.

 • Direct vast contract
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Afwisselende interim opdrachten

wat jij gaat doen?

Als Financial Controller breng je verbinding en inzicht binnen de afdeling Finance en richting onze commerciële organisatie. Je bewaakt de financiële koers en stuurt bij waar nodig. Risico’s blijf je overzien, je signaleert trends en analyseert de financiële rapportages. Deze inzichten zet je in om de verdere optimalisatie van de bedrijfsvoering te faciliteren.

Samenvattend zijn dit je belangrijkste taken:
 • Sparringpartner en adviseur voor onze landelijk commerciële organisatie en het senior management;
 • Stelt bedrijfseconomische analyses en strategische scenario-analyses op. Stelt financiële prognoses en signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en volgt structureel de veranderingen in de wet en regelgeving. Medebepalend voor de financiële strategie van koen;
 • Opstellen van de perioderapportages, consolidaties, periodieke financiële prognoses, jaarrekening en het jaarlijkse budget met betrekking tot de balans, liquiditeit en winst- & verliesrekening inclusief de bijbehorende analyses;
 • Goed laten verzorgen van de financiële administratie (debiteuren, crediteuren en grootboek). Daarnaast controleren van de salarisadministratie en het initiëren van verbeteringen binnen de bestaande processen ten behoeve van compliance, margeoptimalisaties door optimaliseren/ verlagen werkgeverslasten en doorvoeren efficiency/ overige kostenbesparingen;
 • Beheren en analyseren van de financiële geldstromen (o.a. cashplanning);
 • Zorgdragen voor fiscale zaken, waaronder Btw-aangiftes en controles;
 • Beheren van de verzekeringsportefeuille en de aangegane contracten;

Het gaat om een brede financiële functie met uitdaging en een gevarieerd takenpakket. Je krijgt de kans om te bouwen aan de groei van een sterke organisatie. Binnenkort wordt het front office systeem vervangen. Hierin zitten alle relevante data/ KPI’s opgesloten voor het sturen van de business. Vanuit jouw ambitie en drive om processen te optimaliseren, neem jij het initiatief in deze verbetertrajecten en inspireer je verschillende disciplines om hieraan mee te werken.

ben jij de kandidaat?

 • Je beschikt over minimaal een hbo diploma, bijvoorbeeld in de richting van Finance & Control, Bedrijfseconomie of Accountancy;
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en een vergelijkbare commerciële omgeving;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je bent communicatief vaardig en schrijft en spreekt vloeiend Nederlands.

Daarnaast neem je initiatief en ben je assertief. Door jouw ervaring weet je processen te optimaliseren en draag je ook verbeteringen aan. Je gaat onderdeel uitmaken van een Finance team waar een combinatie van veel en ook wat minder ervaring zit. Jij weet dit team ook naar een hoger niveau te tillen. 

wat wij bieden?

 • Een salaris tussen de €2.500,- en €3.500,- bruto per maand, afhankelijk van jouw meegenomen ervaring;
 • Een aantrekkelijke combinatie van secundaire arbeidsvoorwaarden met een telefoon, laptop en 30 vakantiedagen;
 • Een ondernemende werkomgeving waar je volop de ruimte hebt voor eigen initiatieven;
 • Leuke werksfeer met talentvolle, gedreven en ambitieuze collega’s;
 • Actieve en persoonlijke begeleiding bij het verder ontwikkelen van jóuw talenten;
 • Een kantoor met altijd volle fruitmanden, koelkasten en koektrommels tot je beschikking. Daarnaast verzorgen wij ook je dagelijkse lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel!

waar jij gaat werken?

Het Finance team bediend twee merken binnen onze holding, The Employment Group. Namelijk Voort en koen. Binnen het team Finance hebben wij op dit moment een Financial Controller zitten die zich gaat specialiseren in het merk Voort. Jij gaat je specialiseren in het merk koen, onze zustermaatschappij en net als Voort één van de marktleiders in de bemiddeling van hoog opgeleide technische professionals. 

Je gaat onderdeel uitmaken van het team Finance met als standplaats Voort Utrecht. Een steeds groter wordend team, onder leiding van onze Financieel Directeur.  
Voort en koen zijn beiden landelijke organisaties en bovendien flink aan het groeien. Daar hoort ook groei van de staf afdelingen bij en daarom breiden wij ook Finance uit. 

meer weten?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct!

Als je vragen hebt, of je wil gewoon eens bellen om te kijken of dit bij je past? Bel dan met Gerwin Bakker (Corporate Recruiter) op 06- 82 88 72 28.

Direct solliciteren
Fill 1 Created with Sketch.

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures icon-arrow-right

Direct solliciteren.