icon-arrow-left vacatures

Inkomensconsulent.

HBO
Sociale zaken
Woerden
Direct solliciteren

Dit krijg jij bij koen

We investeren in de ontwikkeling van slimmeriken zoals jij.
Je komt bij koen in vaste dienst en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Bij ons kom je in een groeiversnelling. Zekerheid & variatie. Dat is onze belofte.

 • Direct vast contract
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Afwisselende interim opdrachten

wat jij gaat doen?

Binnen de functie inkomensconsulent zijn er verschillende eigenschappen van belang om te hebben. Jij bent juridisch onderlegd, beschikt over een empathisch vermogen en bent analytisch. Er zijn verschillende verantwoordelijkheden die binnen de functie naar voren komen. Hierbij kun je denken aan het afhandelen van aanvragen levensonderhoud. Jij geeft burgers de juiste handreikingen om zelfvoorzienend te zijn binnen de maatschappij. Daarnaast is het van belang dat jij en je collega's ervoor zorgen dat een inwoner van de gemeente beoordeeld wordt op het inkomensdossier. Zo komen mensen eventueel in aanmerking voor een aanvraag levensonderhoud of bijzondere bijstand. Het is een bijzondere functie, waarin veel verantwoordelijk benodigd is! Jij behandelt alle inkomende aanvragen, wanneer inwoners niet meer voorzien kunnen worden van primaire levensbehoeftes.

ben jij de kandidaat?

Als een inkomensconsulent is mensen helpen een groot onderdeel van jouw dagelijkse werk. Dankzij jouw kennis en kunde krijgen burgers in verschillende gemeenten wat ze verdienen. Wij kijken naar de volgende eisen voor de functie:- Je hebt lef. Jij kiest voor detachering bij koen en durft vorm te geven aan je carrière.

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Sociaal-Juridische Dienstverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of vergelijkbaar;
 • Gemeentelijke werkervaring, zodat jij direct inzetbaar bent voor de gemeente;
 • Kennis en ervaring met de Participatiewet;
 • Een sociaal karakter, kritische blik én proactieve houding.

wat wij bieden?

 • Een goed vertrekpunt. Een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden, eventueel een leaseauto, laptop, telefoon en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Zekerheid en diversiteit. Vanuit een vast dienstverband bij koen ga jij aan de slag op opdrachten bij de gemeente. De opdrachten verschillen in looptijd en passen bij jouw kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden opleidingsbudget voor tal van interne en externe opleidingen en trainingen. Bij koen staat jouw ontwikkeling voorop! Wil je iets leren? Geef het bij ons aan.
 • Een up-to-date online academy met meer dan 180 trainingen en cursussen gericht op jouw ontwikkeling. 
 • Begeleiding en opleidingen omtrent de Participatiewet en andere veranderende wetten en regelgeving zodat jij ook klaar bent voor wat er komen gaat in de toekomst.
 • Persoonlijke begeleiding door een van onze accountmanagers binnen het hechte team Sociaal die samen met jou gaat zorgen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een netwerk binnen de gemeentes en sociale diensten waar je jouw hele carrière profijt van gaat hebben!
 • Een sociaal betrokken platte organisatie die voor jou voorop loopt. Bij koen vinden wij, naast hard werken, ontspanning ook erg belangrijk.  Wij organiseren dan ook regelmatig leuke uitjes en zorgen dat jij je op je plek voelt binnen het team.

waar jij gaat werken?

Zekerheid en variatie. Werken bij koen betekent werken aan uitdagende opdrachten bij verschillende overheden. Door een uitgebreid netwerk met honderden opdrachtgevers is er altijd een interessante werkplek bij jou in de buurt. Welke opdracht ook bij jou past en jou ligt, het team van koen staat altijd achter je. Wij kijken samen, graag vooruit! Ben jij de juiste persoon om ons team te komen versterken?

meer weten?

Ben jij enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan snel op deze functie. Voor vragen kun je bellen naar onderstaande contactpersoon.

Direct solliciteren

Nick Hoogerwerf

recruiter sociaal domein

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures icon-arrow-right

Direct solliciteren.