icon-arrow-left vacatures

Inkomensconsulent.

HBO
Sociale zaken
Rosmalen
Direct solliciteren

Dit krijg jij bij koen

We investeren in de ontwikkeling van slimmeriken zoals jij.
Je komt bij koen in vaste dienst en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Bij ons kom je in een groeiversnelling. Zekerheid & variatie. Dat is onze belofte.

 • Direct vast contract
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Afwisselende interim opdrachten

wat jij gaat doen?

Binnen de functie inkomensconsulent zijn er verschillende eigenschappen van belang om te hebben. Jij bent juridisch onderlegd, beschikt over een empathisch vermogen en bent analytisch. Er zijn verschillende verantwoordelijkheden die binnen de functie naar voren komen. Hierbij kun je denken aan het afhandelen van aanvragen levensonderhoud. Jij geeft burgers de juiste handreikingen om zelfvoorzienend te zijn binnen de maatschappij. Daarnaast is het van belang dat jij en je collega's ervoor zorgen dat een inwoner van de gemeente beoordeeld wordt op het inkomensdossier. Zo komen mensen eventueel in aanmerking voor een aanvraag levensonderhoud of bijzondere bijstand. Het is een bijzondere functie, waarin veel verantwoordelijk benodigd is! Jij behandelt alle inkomende aanvragen, wanneer inwoners niet meer voorzien kunnen worden van primaire levensbehoeftes.

ben jij de kandidaat?

Als een inkomensconsulent is mensen helpen een groot onderdeel van jouw dagelijkse werk. Dankzij jouw kennis en kunde krijgen burgers in verschillende gemeenten wat ze verdienen. Wij kijken naar de volgende eisen voor de functie:- Jij bent nergens bang voor. Jij bent je bewust van de keuze voor detachering en wilt graag vorm geven aan je carrière;

 • Jij hebt een hbo-opleiding afgerond, in de richting sociaal juridische dienstverlening, maatschappelijk werk of dienstverlening of vergelijkbaar;
 • Jij bent direct inzetbaar, vanwege werkervaring opgedaan binnen de gemeente;
 • Jij hebt de juiste kennis en ervaring als het gaat om de Participatiewet;
 • Je hebt een proactieve houding, bent kritisch en beschikt over een sociaal karakter.

wat wij bieden?

 • Een goed vertrekpunt. Een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden, eventueel een leaseauto, laptop, telefoon en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Zekerheid en diversiteit. Vanuit een vast dienstverband bij koen ga jij aan de slag op opdrachten bij de gemeente. De opdrachten verschillen in looptijd en passen bij jouw kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden opleidingsbudget voor tal van interne en externe opleidingen en trainingen. Bij koen staat jouw ontwikkeling voorop! Wil je iets leren? Geef het bij ons aan.
 • Een up-to-date online academy met meer dan 180 trainingen en cursussen gericht op jouw ontwikkeling. 
 • Begeleiding en opleidingen omtrent de Participatiewet en andere veranderende wetten en regelgeving zodat jij ook klaar bent voor wat er komen gaat in de toekomst.
 • Persoonlijke begeleiding door een van onze accountmanagers binnen het hechte team Sociaal die samen met jou gaat zorgen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een netwerk binnen de gemeentes en sociale diensten waar je jouw hele carrière profijt van gaat hebben!
 • Een sociaal betrokken platte organisatie die voor jou voorop loopt. Bij koen vinden wij, naast hard werken, ontspanning ook erg belangrijk.  Wij organiseren dan ook regelmatig leuke uitjes en zorgen dat jij je op je plek voelt binnen het team.

waar jij gaat werken?

Werken bij koen betekent variatie, zekerheid en werken bij uitdagende opdrachten. Deze opdrachten vinden plaats in heel Nederland, bij verschillende overheden. Koen heeft een netwerk van honderden opdrachtgevers en dus is er altijd een interessante werkplek bij jou in de buurt. Welke opdracht ook voor jou is, wij staan altijd achter je. Wij kijken graag samen vooruit! Kom jij ons team versterken met de juiste kennis?

meer weten?

Ben jij enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan snel op deze functie. Voor vragen kun je bellen naar onderstaande contactpersoon.

Direct solliciteren

Esther Kneppelhout

accountmanager weert

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures icon-arrow-right

Direct solliciteren.