icon-arrow-left blog

wat verdient een jeugdconsulent (salaris)?.

Het salaris van de jeugdconsulent hangt af van verschillende factoren. Met name werkervaring bepaalt de salarisschaal van de jeugdconsulent. De jeugdconsulent komt in beeld op het moment dat kinderen (jeugdigen) ernstige problemen binnen het gezin ervaren waar ze zelf of met de hulp van naasten niet uit komen. Vanaf dat moment pakt de jeugdconsulent de regie en gaat samen met gezin bekijken wat er nodig is om de opvoedingen en ontwikkeling van het kind te kunnen hervatten. De jeugdconsulent handelt volgens de Jeugdwet die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen.

Salaris/ salarisschaal; wat verdient een jeugdconsulent?

Het gemiddelde salaris van de jeugdconsulent in Nederland is €2.850,- per maand. Het salaris van een jeugdconsulent start meestal met schaal 7 (€2040,-) en eindigt op maximaal schaal 9 (€3805,-) bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden jeugdconsulent

Naast het salaris zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van de jeugdconsulent belangrijk. Bij koen bieden wij jeugdconsulenten exclusieve secundaire arbeidsvoorwaarden. Kom je bij koen in dienst als jeugdconsulent, dan is er een goede kans op direct een vast contract en werk je indien je dit zelf wilt bij verschillende gemeenten. Dit geeft zekerheid en tegelijkertijd diversiteit. Ook is er afhankelijk van je situatie een mogelijkheid op een auto van de zaak die je dan zelf mag uitzoeken. Bij koen staat jouw ontwikkeling voorop. Daarom krijg je een vrij te besteden opleidingsbudget van €1.250,- per jaar. Deze kan je bijvoorbeeld inzetten voor het behalen van het SKJ certificaat. Daarnaast mag je ook gebruik maken van onze eigen Academy met tal van interne en externe opleidingen.

Werken als jeugdconsulent bij koen:

Zie jij de functie jeugdconsulent wel zitten? Starter of ervaren? Een jeugdconsulent bij koen is van onschatbare waarde. Dankzij jouw hulp kunnen jongeren in de problemen bouwen aan een veilige toekomst. Ook voor starters vinden wij dankzij ons grote netwerk de juiste ingang.

Bekijk hier alle jeugdconsulent vacatures.

Staat de juiste vacature er niet tussen? Neem contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze en enthousiaste jeugdconsulenten.