icon-arrow-left blog

welke opleiding heb je voor jeugdconsulent nodig.

Om werkzaam te zijn als jeugdconsulent dien je in het bezit te zijn van het diploma van één van onderstaande hbo-opleidingen. Ook dien je als jeugdconsulent SKJ geregistreerd te zijn. Steeds meer gemeentes vragen hierom en zonder SKJ certificaat is erg lastig om als jeugdconsulent te werken. Bij koen krijgen professionals jaarlijks een opleidingsbudget van €1.250,- per jaar. Deze kunnen professionals inzetten voor het bijvoorbeeld het behalen van het SKJ certificaat. Via de website van SKJeugd kan je het SKJ certificaat halen.  Daarnaast kan je via cursussen, trainingen of andere opleidingen je verder specialiseren. Bij koen bieden we hiervoor diverse mogelijkheden. Bekijk hieronder één van de opleidingen die je als jeugdconsulent nodig hebt:

  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, MWD;
  • Social Work, SW;
  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlening, SPH;
  • Ecologische Pedagogiek;
  • Overige opleidingen gespecialisee rd op het gebied van jeugdzorg.

Salarisschaal jeugdconsulent

Het salaris van de jeugdconsulent is verschillend en hangt af van de salarisschaal waarin de jeugdconsulent is ingedeeld. Werkervaring, leeftijd en kennis speelt daarbij een grote rol. Lees meer over de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden van een jeugdconsulent bij koen.

Vacature jeugdconsulent

Zie jij de functie jeugdconsulent wel zitten? Starter of ervaren? Een jeugdconsulent bij koen is van onschatbare waarde. Dankzij jouw hulp kunnen jongeren in de problemen bouwen aan een veilige toekomst. Binnen ons grote netwerk binnen de gemeente vinden wij ook voor jou als starter de juiste ingang.

Bekijk hier alle jeugdconsulent vacatures.

Staat de juiste vacature er niet tussen? Neem contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze en enthousiaste jeugdconsulenten.