trainingen.

Leren, ontwikkelen, verbeteren. Kom je werken bij koen, dan staat jouw ontwikkeling voorop. Daarom hebben we onze eigen Academy met meer dan 30 vakinhoudelijke- en persoonlijke trainingen. Zo prikkel jij je ontwikkeling en breng jij onze opdrachtgevers verder. Ieder jaar worden de trainingen onder de loep genomen. De kwaliteit wordt verbeterd aan de hand van recente ontwikkelingen in het vakgebied. Jaarlijks komen er nieuwe trainingen bij waarmee we inspelen op de laatste ontwikkelingen.

de trainingen.

We leven in een voortdurende veranderende wereld waarin een hoop gebeurt. Om onze opdrachtgevers echt verder te helpen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Binnen onze Academy hebben we zowel vakinhoudelijke als persoonlijke trainingen. De vak-technische trainingen zijn gericht op het vergroten van je vakinhoudelijke kennis. De focus van de persoonlijke trainingen ligt op het ontwikkelen van jouw vaardigheden.

jouw voordelen.

Ben jij als slimmerik in dienst bij koen, dan profiteer jij van alle voordelen van onze Academy:

  • Volg kosteloos 3 trainingen per jaar.
  • Begeleiding door ervaren trainers en docenten.
  • Kleine groepen van 8 tot 12 deelnemers, zodat er tijd is voor persoonlijke aandacht.
  • Netwerken met je collega’s en elkaar beter leren kennen.
  • De training is inclusief bewijs van deelname, trainingsmateriaal en catering.
  • De opgedane kennis kan direct toepast worden in de praktijk.

 

persoonlijke trainingen.

icon-plus
adviesvaardigheden

Deze training is voor iedereen die zijn adviesvaardigheden wil versterken en/of zijn toegevoegde waarde als adviseur wil verhogen. Maar ook voor iedereen die werkt in teams en rapporteert aan zijn/haar leidinggevende.

icon-plus
assetmanagement

In deze training leer je de basisprincipes en hoor je over de ervaringen van verschillende bedrijven met assetmanagement. Aan het einde van deze training kan je de principes van assetmanagement direct in je werksituatie toepassen, heb je bepaalt welke rol je binnen assetmanagement hebt en kan je jouw bijdrage aan assetmanagement direct verbeteren.

icon-plus
assertief optreden

Vind je het soms lastig om duidelijk voor je mening uit te komen? Heb je moeite om ‘nee’ te zeggen? Of ben je juist tè direct of bot? Dit alles heeft te maken met assertiviteit. In deze persoonlijke training leer je beter voor jezelf op te komen en zorg je ervoor dat je nog steeds samen door één deur kan.

icon-plus
succesvol beïnvloeden

Sommige leiders krijgen haast alles gedaan bij hun medewerkers. Op de één of andere manier raken ze telkens de juiste snaar. Hoe doen ze dat toch? Door je beïnvloedingsvaardigheden te versterken ben je beter in staat de ander te sturen en tot een gezamenlijk resultaat te komen. In de training succesvol beïnvloeden leer je bewust de ander positief te sturen, zodat je gemakkelijker tot een gezamenlijk resultaat komt.

icon-plus
effectief communiceren

Vind je het lastig om kritiek te uiten? Ben je wel eens kort door de bocht in je communicatie? Vraag je je af waarom er tijdens de vergadering niet naar je wordt geluisterd? En weet jij van jezelf of je tijdens discussies ook echt aan het luisteren bent? In deze training leer je beknopt je boodschap over te brengen, een ander te bevragen en feedback te geven.

icon-plus
het merk "ik"

Je wilt graag een bijdrage leveren aan je eigen succes en aan het succes van koen. Je wilt graag van toegevoegde waarde zijn voor je team en de opdrachtgever. Maar hoe verkoop je jezelf en welk beeld hebben collega’s over jou? En hoe presenteer je jezelf? In deze training gaan we daarmee aan de slag.

icon-plus
krachtig leiderschap

Hoe wil jij leiding geven? Wat wordt er nu eigenlijk van je gevraagd in deze rol? Welke waarde wil jij toevoegen? Neem plaats in de training Krachtig leiderschap. In deze training leer je je persoonlijke kracht als leider kennen en gebruiken, zodat je in verschillende praktijksituaties het beste uit jezelf en je team kunt halen.

icon-plus
mindmapping

Verlies je wel eens hoofd- en bijzaken uit het oog? Kost het je veel tijd om dingen zo op te schrijven dat je het onthoudt? Na deze training breng je gemakkelijker en overzichtelijker informatie in kaart. Je leert hoe mindmapping werkt en hoe je mindmaps kunt gebruiken in je eigen werkpraktijk. Hierdoor onthoud je informatie gemakkelijker en ben je beter in staat om out-of-the-box te denken.

icon-plus
overtuigend communiceren

Iedereen met ideeën en plannen wil anderen kunnen overtuigen van de toepasbaarheid ervan. Wat zorgt ervoor dat je echt overtuigend overkomt? Hoe breng je jouw boodschap op de juiste manier over, afgestemd op de ontvanger, zodat je het gewenste effect bereikt? Dat leer je tijdens de training overtuigend communiceren.

icon-plus
persoonlijke effectiviteit

Hoe weet je of je het beste uit jezelf haalt? Door de training persoonlijke effectiviteit vergroot je jouw kennis over je kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Je leert je sterke en zwakke punten beter kennen en leert er effectief mee om te gaan.

icon-plus
presteren onder druk

Uitdagend werk geeft energie, maar veranderingen in de organisatie of je privésituatie of aanhoudende werkdruk veroorzaken soms spanningen en stress. In de training presteren onder druk leer je stress te herkennen. En leer je strategieën om de balans te houden tussen positieve en negatieve stress. Door het toepassen van stressmanagement ontwikkel je ander gedrag, waardoor je beter leert omgaan met stress.

icon-plus
profileren en netwerken

Bij koen ben je ambitieus. Je weet (wel zo’n beetje) wat je kunt en waar je naartoe wilt. Nu wil je anderen overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Je wilt jezelf zo goed mogelijk presenteren. Na deze training weet je hoe je jouw toegevoegde waarde kunt laten zien.

icon-plus
situationeel leidinggeven

Als leidinggevende sta je voor een nieuwe uitdaging. Er wordt van je verwacht dat je het beste uit je team haalt. Maar hoe doe je dat? In de training situationeel leidinggeven leer je je eigen voorkeursstijl van leidinggeven kennen en kun je verschillende stijlen toepassen op basis van de situatie, zoals instructie, begeleiding, coaching en delegeren. Zo ben je beter in staat in verschillende situaties de meest effectieve aanpak te kiezen.

icon-plus
timemanagement

Zitten er voor jou niet genoeg uren in een werkdag? Kom je altijd tijd tekort?  Vergeet je dingen? Is het werk voor je gevoel nooit af? In de training Timemanagement leer je efficiënt en doelgericht werken en leer je omgaan met tijdnood.

vak-inhoudelijke trainingen.

icon-plus
NEN 1010

Het werken aan elektrische installaties wordt steeds ingewikkelder: in technisch opzicht én qua regelgeving. De regelgeving wordt steeds complexer en is sterk aan wijzigingen onderhevig. De training NEN 1010 brengt je op de hoogte van alle essentiële aspecten en consequenties van de NEN 1010 voor jouw werksituatie.

icon-plus
NEN3140

In deze training krijg je door middel van praktische voorbeelden inzicht in de mogelijke gevaren tijdens de werkzaamheden en inzicht in de in acht te nemen voorzorgsmaatregelen. Verder wordt je getraind, zodat je de vaardigheid krijgt om te allen tijde te onderkennen of het veilig is om de werkzaamheden voort te zetten.

icon-plus
UAV-gc

Heb je regelmatig te maken met contractuele zaken binnen infrastructuur- en bouwprojecten? De UAV-gc wordt steeds vaker in deze projecten toegepast en vereist een geheel andere aanpak en denkwijze dan een traditioneel contract met een RAW-bestek. Echter, hoe kan je een goede afweging maken tussen de verschillende contracttypen en hoe is de aanpak als de keuze valt op de UAV-gc? Tijd om meer te weten over het succesvol toepassen van de UAV-gc en er mee aan de slag te gaan.

icon-plus
AutoCAD basis

In deze AutoCAD Basiscursus leer je de basis van het omgaan met AutoCAD. Er wordt gestart met enkele basis technieken om een eenvoudige tekening te maken en te bewerken. Vervolgens worden deze technieken verder ontwikkeld. Alleen de meest essentiële tools en concepten worden behandeld, waardoor niet elk commando of optie in AutoCAD aan bod komt.

icon-plus
AutoCAD vervolg

De AutoCAD Vervolgcursus gaat verder waar de basiscursus is opgehouden. Je leert verdere tekentechnieken en bijvoorbeeld niet alleen om layers, blocks en templates te gebruiken, maar ook om ze aan te maken. Na deze cursus kun je AutoCAD efficiënt gebruiken.

icon-plus
BIM Awareness

Tijdens de BIM Awareness training maak je kennis met de mogelijkheden van BIM. Hierbij wordt ingegaan op de huidige situatie en toekomstige BIM situatie. Verder wordt er ingegaan op de toegevoegde waarde van BIM en waar aan gedacht moet worden als er gestart wordt met een BIM-project.

icon-plus
FME

Feature Manipulation Engine is een populaire oplossing om de interoperabiliteit tussen verschillende soorten data in de Geo-wereld te bewerkstelligen. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig diverse CAD en GIS formaten analyseren en visualiseren en omzetten naar diverse andere formaten.

icon-plus
Integrale procesbeheersing

Vrijwel alle werkzaamheden binnen de bouw en infrastructuur gebeurt projectmatig. Maar wat betekent projectmatig werken precies en hoe zorg je ervoor dat het vooraf gewenste resultaat aan het eind van een project ook daadwerkelijk opgeleverd wordt, binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden? Integrale projectbeheersing is een methodiek die ervoor zorgt dat het project altijd op de rails blijft en het uiteindelijke resultaat wordt opgeleverd.

icon-plus
Python

Python is een programmeertaal die steeds meer gebruikt wordt in diverse organisaties en met name in technisch georiënteerde organisaties die een digitale ontwikkeling doormaken en steeds meer te maken krijgen met (GIS) visualisaties en simulaties. Na afloop zijn de cursisten bekend met de basisprincipes van programmeren in Python. Zij zijn in staat zelfstandig Python programma’s te ontwikkelen.

icon-plus
Risicomanagement

De training Risicomanagement behandelt op een hele praktische manier de stappen die doorlopen dienen te worden bij het uitvoeren van een risicoanalyse. Ook slaat het de brug naar risicomanagement als onlosmakelijk onderdeel van goed projectmanagement. In de training leer je de samenhang te zien tussen risicoanalyse en risicomanagement en hoe en met wie je gericht naar risico’s kunt zoeken (gegeven de doelstelling van je project en hoe risico’s opgeschreven, ingeschat en geprioriteerd dienen te worden).

icon-plus
Solidworks

Tijdens de Solidworks training leer je hoe je het meest productief met Solidworks kunt werken. Van schets tot model, van part tot assembly, van ontwerp tot werktekening.

icon-plus
zakelijk schrijven

In deze training leer je teksten zo te schrijven dat ze aansluiten bij de doelgroep en leer je om de boodschap duidelijk, kort en bondig over te brengen. Daarnaast worden de meest gemaakte fouten in spelling en grammatica behandeld.

ben jij de expert binnen jouw vakgebied en

kom jij het team van koen versterken?