icon-arrow-left blog

Programmeur Maarten rekende af met handmatige transportbrieven.

Civiele projecten zonder grondtransport? Ondenkbaar. Vrachtwagens mogen niet op pad zonder begeleidingsbrief. Maar beeld je eens in wat een logistieke operatie het is om de juiste papieren bij de juiste chauffeurs te krijgen. Onze programmeur Maarten loste dat op met een handige app.

Wettelijke verplichting

Maarten ’t Hart (37) werkt als programmeur en 3D-specialist bij koen. Tussen mei 2018 en december 2020 zat hij bij opdrachtgever Van Oord. Deze grote baggermaatschappij vervoert natuurlijk tonnen zand, steen en andere materialen. De chauffeur krijgt daarvoor een begeleidingsbrief mee. Wat wordt er vervoerd? Waar komt dit materiaal vandaan? Is het vervuild of niet? En waar gaat het naartoe?

“Stel je voor dat 80 chauffeurs dezelfde route reden. Dat waren 80 bijna identieke begeleidingsbrieven. Werkvoorbereiders werden knettergek van al die formulieren.”

Administratieve rompslomp

Werkvoorbereiders stelden deze brieven handmatig op, wat hen al veel administratie opleverde. Vervolgens moest die brief ook nog bij de juiste chauffeur terechtkomen. Na het vervoer keerden de papieren weer terug naar Van Oord en werden ze overgetypt in een centraal overzicht.

“Stel je voor dat 80 chauffeurs dezelfde route reden. Dat waren 80 bijna identieke begeleidingsbrieven. Werkvoorbereiders werden knettergek van al die formulieren,” legt Maarten uit.

Automatische distributie

Dat kon eenvoudiger. Maarten werkte mee aan de app VO:X-Trans waarin alle begeleidingsbrieven digitaal geregeld worden. “In plaats van 80 keer hetzelfde formulier in te vullen, hoeft dit maar 1 keer. Vervolgens wordt de brief automatisch gedistribueerd naar de telefoons van de chauffeurs.”

Ook is het niet meer nodig om achteraf de data over te typen in een Excelbestand, want dit staat allemaal al op de server.

Het verhaal gaat hieronder verder.

Voldongen feit

In 2019 begon de projectgroep met het opzetten van dit systeem. Maarten haakte aan bij versie 1.0 om de app efficiënter te maken en aan te vullen. Daar liep hij er tegenaan dat de keuze voor het systeem en de opbouw daarbinnen al was gemaakt.

“Daar heb je dan mee te dealen. Dat betekent ook afleren hoe je het gewend bent en niet vergelijken met andere systemen. Ik was als het ware gewend aan een benzinemotor en moest nu werken met een elektromotor. Van buiten zie je het niet, maar van binnen zijn ze heel anders,” meent Maarten.

Leren en ontwikkelen

Dat gaf Maarten wel de kans om meer over webdatabases te leren en hoe je daarbinnen programmeert. Ook heeft hij duidelijker gekregen welk systeem in welke situatie het beste werkt. Met een overzicht van voors en tegens kan hij dit in de toekomst beter uitleggen.

Volgende fase

De app wordt vooral gebruikt voor de grote projecten Afsluitdijk en A16. De papieren sporen zijn komen te vervallen; alles gaat vanaf nu digitaal. Ondertussen maken de programmeurs de app steeds gebruiksvriendelijker.

Mogelijk wordt het in de toekomst ook internationaal uitgerold, maar dat vraagt een tweede fase. Momenteel is het systeem ingesteld op de Nederlandse wetgeving.

“Als programmeur moet je soms ook erkennen dat een ander idee beter aansluit.”

Breder inzetten

Maarten heeft ook onderzocht of het systeem ingezet kan worden voor scheepvaart. Bijvoorbeeld voor grote baggerprojecten zoals de bouw van de afgezonken Fehmarnbelt-tunnel tussen Duitsland en Denemarken.

De grondstromen via scheepsvervoer verschillen behoorlijk met die via vrachtwagentransport. Schepen vervoeren meer en het volladen in de haven duurt veel langer. Daarnaast hebben schepen lang niet altijd bereik via internet.

Beter systeem

Toen tijdens een Digital Week met allerlei presentaties over digitale ontwikkelingen bleek dat een andere projectgroep al bezig was met scheepvaart, is het team van Maarten gestopt met het scheepvaartgedeelte van de app.

“Als programmeur moet je soms ook erkennen dat een ander idee beter aansluit. Het systeem voor vrachtwagenvervoer had echt nadelen voor de scheepvaart. En omdat de processen dusdanig anders zijn, is het niet erg dat er twee systemen komen voor scheepvaart en grondtransport.”

Het verhaal gaat hieronder verder.

Recept voor leuk project

Maarten is erop gebrand om repeterend werk te automatiseren. Zo wil hij het werk makkelijker en beter maken. En de mensen die het werk doen blijer. “Ik houd van complexe vraagstukken die ik net aankan. Daarin zit de meeste uitdaging. Als ik dan ook inzie hoe nuttig het is wat ik doe, dan loop ik echt warm voor het project.”

Dat vindt hij bij koen. Veel afwisseling, veel mogelijkheden om de digitalisering te versnellen en veel eer van zijn werk. Wat wil je nog meer?

Ook aan de slag op gave projecten?

koen zoekt altijd slimmeriken in de techniek. Je bent bij koen in vaste dienst en werkt op projectbasis bij leuke opdrachtgevers. Afwisseling, maar ook zekerheid dus. Iets voor jou? Check snel de vacatures of laat ons je helpen.

Jouw verhaal hier?

koen gelooft in ervaringen delen. Elkaar inspireren en vooruit helpen. Daarom zoeken we altijd mensen die hun verhaal willen delen. Over een gaaf project. Een innovatie. Een persoonlijke ontwikkeling of een mooi inzicht.

Misschien vind jij je verhaal niet bijzonder. Maar geloof ons: dat is het wel. En wij vertellen dat verhaal graag. We durven er alles om te verwedden dat er verrijkende inzichten schuilen in jouw ervaringen. Zullen we die samen achterhalen? Mail ons!