icon-arrow-left blog

Hoe Yara doorgroeit naar beleidsmedewerker sociaal domein bij koen.

Voor Yara Snel (30) staan alle seinen op groen om zich van jeugdconsulent door te ontwikkelen naar beleidsmedewerker. Benieuwd hoe zij dit samen met koen gaat aanpakken? Lees maar.

Ambities realiseren

Na 13 jaar overstappen naar een andere werkgever. Een spannende beslissing voor Yara. Juist omdat ze het er altijd naar haar zin heeft gehad. Als 17-jarige stagiaire start ze bij Ipse de Bruggen in de gehandicaptenzorg. Ze groeit door naar ambulant begeleider, adviseur zorgbemiddeling en coördinator KDC. Nu wil ze graag de beleids- of kwaliteitskant op in het sociaal domein. Maar hoe komt ze daar?

Er volgt een uitgebreide zoektocht. Wanneer Google haar naar de website van koen leidt, gaat het snel. Ze stuurt haar cv op met een mail over haar ambities. koen nodigt haar uit om te komen praten. “We hebben samen een stuk gewandeld en op een bankje gezeten. De accountmanagers denken echt mee over hoe ik mijn ambities kan realiseren. Heel leuk en positief,” stelt Yara.

"koen begrijpt dat ik verder wil komen. Ze weten ook dat je zonder master lastig kan doorgroeien naar een beleids- of kwaliteitsfunctie. Ze stonden er dus meteen achter en betalen mijn opleiding."

Ontwikkeling voorop

Dezelfde dag krijgt ze direct een mooi voorstel. De overstap voelt goed. In september komt ze bij koen in dienst. Ook mag ze direct de masteropleiding Innovatie in Zorg en Welzijn gaan doen aan de Hogeschool Utrecht. “Ik ben nog steeds verrast hoe makkelijk dat ging. koen begrijpt dat ik verder wil komen. Ze weten ook dat je zonder master lastig kan doorgroeien naar een beleids- of kwaliteitsfunctie. Ze stonden er dus meteen achter en betalen mijn opleiding.”

Groot netwerk

Naast de master werkt Yara bij koen aan projecten die aansluiten bij haar ambities en waar ze haar nieuwe inzichten kan toepassen. Zo vergroot ze haar kennis en kunde razendsnel. “Dat is ook waarom werken op projectbasis mij aantrok,” legt ze uit. “koen heeft een groot netwerk en kan mij introduceren bij verschillende opdrachtgevers. Dat is een stuk toegankelijker dan solliciteren op een beleidsfunctie zonder beleidservaring. Gemeenten leren mij kennen en weten straks wat ze aan me hebben. Dat creëert meer kansen.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Mooie missie

Er is zo veel te doen in de jeugdzorg. Het geeft Yara voldoening om gesprekken te voeren met ouders en kinderen. Om uit te zoeken welke hulp zij nodig hebben. Om de vraag achter de vraag te achterhalen. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en vertrouwen krijgen. Wanneer het lukt om hen een goed traject aan te bieden zodat mensen op de juiste plaats terechtkomen, dan ben ik echt blij.”

Ze is onwijs benieuwd hoe de jeugdzorg binnen verschillende gemeenten is vormgegeven. Yara’s missie is daarover meedenken en het beleid of de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen. Haar praktijkervaring is daarin een voordeel. Het kan tenslotte heel goed op papier staan, maar de invulling ziet er in de realiteit vaak anders uit.

"Er is een achterban van specialisten bij koen die ik kan bellen om te sparren."

In beweging blijven

Bij haar vorige werkgever heeft ze al een hoop geleerd en verschillende stappen gemaakt. En passant rond ze ook de opleidingen SPW 4 en SPH af. Het mag duidelijk zijn, deze slimmerik weet niet van stilzitten. Bij koen zal ze zich niet snel vervelen. “Ik hou van uitdaging,” benadrukt Yara. “Ik wil me steeds blijven ontwikkelen.”

Als interimprofessional kan ze haar groei versnellen. Elke gemeente werkt weer anders en werkt ook samen met verschillende partijen. “Het soort casussen maakt me niet uit. Ik wil alles aanpakken. Als ik iets niet weet, zijn er altijd collega’s om te ondersteunen. Bij de gemeente, maar ook bij koen. Er is een achterban van specialisten bij koen die ik kan bellen om te sparren.”

Werken bij koen

Wil jij net als Yara doorleren en doorgroeien? Bij koen kom je in een groeiversneller. Met een vast contract, afwisselende projecten en volop opleidingsmogelijkheden bereik je jouw ambities. Bekijk onze vacatures in het publiek domein of kom eens een bakkie koffie drinken.