icon-arrow-left blog

het verhaal van tim, werkvoorbereider bij koen.

Tim is bij koen werkzaam als werkvoorbereider. Via koen liep hij op een project bij een opdrachtgever in Ijmuiden. koen liep een dag met Tim mee om te kijken wat Tim nu de hele dag doet en wat zijn werkzaamheden op het project inhielden.

Wat doe jij op het project?

Ik ben vooral bezig met grafisch tekenen. Dat begint bij de klant. Tatasteel is de grootste klant van de opdrachtgever. Daar is heel veel onderhoudswerk aan constructies. Ik ga naar de locatie, ik neem het werk op. Dat betekent inmeten, bekijken en de profielen opnemen. Uiteindelijk ga ik dat hele werk uitwerken op kantoor. Ik teken het na, ik meet het na, ga alles bestellen en zo zorg ik er eigenlijk voor dat er een heel werkpakket klaarligt voor de fabriek om te maken. Dat gebeurt allemaal intern, we hebben onze eigen fabriek. We hebben onze eigen montage en dat is eigenlijk mijn dagelijkse werk. Het begint bij op de locatie door te gaan kijken wat er moet gebeuren en uiteindelijk werk ik het uit en zorg ik ervoor dat het gemaakt wordt”.

“Als jij ergens klaar voor bent, kun je die stap ook maken. Bij koen kun je heel goed doorgroeien”

Hoe worden die profielen gemaakt?

“We hebben onze eigen werkplaats, dat is ook meteen het deel waar het staal binnenkomt. Alle staal wat wij hier binnenkrijgen wordt op bestelling gemaakt. Dus per profiel bestellen wij het staal, dat staat ook allemaal genoteerd op de profielen. In de werkplaats zie je grote profielen liggen. De zaagbanken staan daar ook, dus alles wordt hier gezaagd. Er staat ook een grote freesbank, die hoort hier eigenlijk niet. Die hoort thuis in de verspaanderij, maar hij was zo groot dat hij er niet pastte”.

Kun jij vertellen hoe je in contact bent gekomen met koen?

“Ik ben door koen benaderd. Door een belletje eigenlijk. Op dat moment dat ik werd gebeld, was ik eigenlijk al aan het twijfelen en om me heen aan het kijken voor een andere baan. De reden was dat ik heel graag wilde doorgroeien, ik wilde graag meer leren en in het gesprek met koen heb ik een goed gevoel gekregen en werd mij verteld dat dat absoluut mogelijk is binnen koen. De functie die ik wil bereiken, kun je niet in een keer gaan doen. Er zijn nog een aantal tussenstapjes nodig om die functie te bereiken. Koen is een bedrijf dat op interim basis werkt, waardoor je heel goed kunt groeien en op het moment dat jij ergens klaar voor bent, kun je die stap ook maken. En dat is ook de reden dat ik voor koen heb gekozen”.

Heb je die eerste stap al gemaakt?

“De eerste stap heb ik gemaakt. Ik heb een functiestap gemaakt, om het zo even te noemen, want ik ben nu werkvoorbereider. Hiervoor was ik monteur, technicus. Dus het eigenlijk een grote stap geweest om werkvoorbereider te worden. Ik hoop veel te leren, veel ervaring op te doen. Uiteindelijk hoop ik projectleider te worden. Dan is dit een hele goede basis”.

ook werken bij koen?