icon-arrow-left blog

het verhaal van Sabrina, communicatieadviseur.

Sabrina Gijzen werkt via koen als communicatieadviseur bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord. Haar werkzaamheden zijn uiteenlopend. Zo houd zij zich bezig met interne communicatie en externe communicatie zoals o.a. social media. Maar haar focus ligt vooral op de bestuurlijke communicatie. koen liep een dag met Sabrina mee. Wat maakt haar werk nou zo leuk? En vooral. hoe ontwikkelt zij zich verder als professional?

“Als ik koen niet had gehad, waren die deuren niet voor mij geopend”

Hoe is de samenwerking met koen tot nu toe verlopen?

Koen heeft mij geïntroduceerd in de communicatiewereld en de Brabantse overheidswereld, want daar had ik nog weinig connecties, dus daarin is koen een mega belangrijke factor geweest om daar die eerste stap in te maken. Zij hebben goed geluisterd wat ik wilde en wat ik nodig had. Dat heb ik vanaf het begin ook goed duidelijk gemaakt, dat ik een bepaalde kant op wil. Dat gesprek heb ik gevoerd bij koen en daarin hebben we allebei gekeken de ambitie die ik heb. Dat vind ik wel heel fijn.

Hoe ben jij bij koen terecht gekomen?

Ik werd door koen benaderd en ik kwam in gesprek met Teddy, die bij koen op het gebied van ruimtelijke ordening werkt, vanwege mijn opdracht over mobiliteit bij de gemeente Maastricht. Uit die gesprekken bleek dat ik op zoek was naar wat anders en daar was ook mogelijkheid voor. Toen zijn we gaan kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Dat is wel een aanpak die mij heel erg lag. Dat is ook wel de reden dat ik mij op mijn gemak voelde. Als ik koen niet had gehad, waren die deuren ook niet voor mij open gegaan.