icon-arrow-left blog

het verhaal van Conner Massop, bim modelleur.

Onlangs waren we bij onze collega Conner Massop bij één van onze opdrachtgevers op bezoek. We liepen samen met hem een ochtendje mee en vroegen hem het hemd van zijn lijf over zijn specialisme Bim Modelleur en over zijn rol bij de opdrachtgever. Lees hieronder het interview met Conner.

even voorstellen…

Ik ben Conner Massop, 24 jaar en BIM Modelleur bij koen. Samen met mijn vrouw en ons 8 maanden oude zoontje wonen wij in ’t prachtige Amersfoort. Ik houd van koken. Hierin laat ik mij helemaal gaan. Een avondmaaltijd koken lijkt bij ons altijd op het programma ‘Oorlog in de keuken’. Ik beschik over een afgeronde MBO opleiding, studierichting technisch tekenaar en krijg via koen de kans om m’n Post Bachelor diploma Hogere Installatietechniek (HIT-E) te behalen.

"Wanneer je bij koen werkt, werk je voor diverse opdrachtgevers aan diverse projecten."

Conner Massop werkt als Bim modelleur bij koen op verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers. Conner neemt je mee in zijn verhaal.

Op dit moment ondersteunt Conner, als BIM Modelleur, de opdrachtgever Lomans bij verschillende projecten. Voorbeelden hiervan zijn een aantal distributiecentra van PostNL en ’t Metropolitan (verduurzamingsproject kantoor Zuid-as).

Wat maakt het werk van een BIM Modelleur zo leuk?

Als BIM Modelleur bij koen heb je eigenlijk 3 taken. Je bent BIM Modelleur. Dus zorg ik ervoor dat de modellen op de juiste wijze gevuld zijn. Daarnaast ben ik ook BIM Engineer. Dit houdt in dat ik er ook voor zorg dat de engineering opgepakt wordt. Zoals het maken van lichtplannen, opzetten van installatieschema’s en het maken van de verdeling van de groepen. En tot slot ben ik ook BIM Coördinator. Ik zorg er namelijk ook voor dat de processen binnen het model in goede banen worden geleid. Om dit proces te borgen heb ik regelmatig contact met aannemers en zet ik bij nieuwe projecten zelf het model op, waarna ik de installatie volgens bestek ontwerp en modelleer. koen biedt mij dus ontzettend veel diversiteit en dit komt ten goede voor mijn algemene kennis en ontwikkeling.

"BIM Modelleren bij koen is eigenlijk heel divers. Ik ben niet alleen modelleur, maar ook engineer en coördinator"

Hoe ben je in contact gekomen met koen en waarom heb je voor koen gekozen?

Bij mijn vorige werkgever kon ik niet groeien en mijzelf verder ontwikkelen. Daarom was ik op zoek naar een werkgever die mij echt begeleid in mijn carrière en opleidingen biedt. Net als vele van ‘ons’ werd ik op LinkedIn wekelijks benaderd voor een uitnodiging. Dit heb ik steeds afgezegd. Op een gegeven moment was daar Dennis Bakker, recruiter bij koen. Dennis vertelde mij dat koen een ontwikkeltraject biedt, geheel afgestemd op mijn wensen en ambitie. Daar was ik naar op zoek! Mijn vrouw adviseerde mij om het gesprek aan te gaan. “Wat had ik te verliezen?” Het kennismakingsgesprek met koen was verrassend goed. Heel persoonlijk, en al gauw trokken we tot de conclusie dat we iets voor elkaar konden betekenen. Mijn consultant, Pieter Lip, heeft mij gelijk aan aanbieding gedaan die ik niet kon afslaan.

"Het kennismakingsgesprek met koen was verrassend goed. Heel persoonlijk, en al gauw trokken we tot de conclusie dat we iets voor elkaar konden betekenen."

Wat maakt het werk van een BIM-Modelleur bij koen zo leuk?

De diversiteit, het contact met de collega’s en werken voor verschillende bedrijven. De verantwoordelijkheid die bij het werk komt kijken is wat voor mij het werk zo mooi maakt. Ik houd ervan om een belangrijke rol te spelen en kan dat dankzij koen goed uitvoeren. Tevens is het werken bij koen een heel groot leerproces. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen en dat houd mijn werk interessant! Uiteindelijk is het de bedoeling om een TVVL HBO+ HIT-E te gaan volgen zodat ik een volleerd engineer word.

"koen heeft mij gelijk een aanbieding gedaan die ik niet kon afslaan. Een goed salaris, auto van de zaak, opleidingsmogelijkheden en misschien nog wel het belangrijkste in deze tijd; direct een vast contract."

Heeft koen jouw verwachtingen waar gemaakt en hoe verloopt de samenwerking? Ben je gegroeid sinds je bij koen bent gaan werken?

Jazeker! Ik ontvang een hoger salaris, heb een auto van de zaak en start binnenkort met een opleiding om mijn kennis uit te breiden. Daarnaast heb ik ook een vastcontract en ben ik als BIM Modelleur aan de slag gegaan bij Lomans in Amersfoort. Lekker om de hoek! Ook heb ik regelmatig contact met mijn consultants Pieter Lip en Eva Hebing. In dit contact hebben we het over allerlei zaken en natuurlijk ook privé. Zij zijn niet alleen een luisterend oor, maar bieden ook hulp op de momenten dat ik deze nodig heb.

vraag & antwoord. dit krijg jij bij koen. .

icon-plus
kom ik bij koen in dienst?

Je komt bij koen in dienst. Je werkt op interim basis bij verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten. Dat kan bij een bedrijf in de installatietechniek zijn, maar bijvoorbeeld ook bij aannemersbedrijven.

icon-plus
krijg ik een vast contract?

Ga je aan de slag in de installatietechniek, dan krijg je direct een vast contract. Zekerheid en variatie. Dat is koen.

icon-plus
krijg ik een auto van de zaak?

Ga je werken in de installatietechniek, dan krijg jij de mogelijkheid om gebruik te maken van een lease-auto.

icon-plus
zijn er opleidingsmogelijkheden?

Ja! Je hebt een standaard opleidingsbudget van €1250 per jaar. Ook hebben we een eigen academy waar je 3 opleidingen per jaar kan volgen. Daarnaast bieden we voor mensen met 1-4 jaar werkervaing het High Potential Programma. Uiteraard zijn andere opleidingen en/of cursus mogelijkheden allemaal bespreekbaar.

icon-plus
is er voldoende afwisseling in het werk?

Jij wil zekerheid. Maar ook variatie. Dat kan bij koen. Jij bent de specialist in jouw vakgebied. Je komt bij koen in dienst. En werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Waar jij het best tot je recht komt.

icon-plus
hoe groot is het team installatietechniek?

Het team installatietechniek bestaat uit tientallen professionals en elke dag komen er meer bij. Jouw koen collega’s zie je met regelmaat. Om kennis te delen. Zo kom je tot vernieuwde oplossingen waar je in je eentje misschien nooit aan zou denken.