icon-arrow-left blog

het verhaal van Christian Verschuren, projectmanager installatietechniek..

Onze collega Christian Verschuren is deze maand 10 jaar bij koen in dienst. Een mooi moment om even samen met Christiaan terug te blikken op de afgelopen jaar. Wat heeft hij allemaal gedaan de afgelopen jaren en wat heeft koen hem gebracht? Zijn consultant Sjoerd van Doorn ging bij Christian langs en overhandigde hem een reischeque t.w.v. €1.000,-. Daarnaast vroeg hij hem wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal heeft meegemaakt.  

Even voorstellen…

Christian Verschuren is momenteel 44 jaar en werkt bij koen als projectmanager werktuigbouwkundige installaties. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen van 5 en 8 jaar in Lelystad. In zijn jonge jaren heeft hij HTS Scheepswerktuigbouwkunde en HTS energietechniek gestudeerd. Hij houdt van zeilen en in zijn vrije tijd is hij gids op de Batavialand werf.

koen heeft gekeken naar wie ik ben als persoon en mijn ambities en zo de juiste projecten geregeld.

Hoe is Christan 10 jaar geleden bij koen gekomen en wat heeft hij toen gedaan?

Voordat Christian in dienst kwam bij koen is hij via de voorganger van koen bij een regionale installateur gaan werken. Daar heeft hij ongeveer twee jaar gewerkt als projectleider kort lopende projecten. Christian, “ik heb altijd contact gehouden en uiteindelijk ben ik terug gekeerd naar koen. Hoe dat precies gegaan is weet ik niet meer. Via via geloof ik. Misschien via Sjoerd van Doorn, mijn huidige contactpersoon bij koen?” Eenmaal bij koen was Christian’s eerste project de kromhout kazerne in Utrecht bij Wolter & Dros. “Hier ben ik begonnen als project coördinator. Dit was wel even wennen, want ik was hiervoor projectleider kort lopend werk en als project coördinator was ik in eerste instantie alleen binnen bezig”.

Waarom heb je voor koen gekozen?

Christian, “De reden dat ik toen voor koen heb gekozen is omdat koen echt heeft geluisterd naar mijn wensen. En ze hebben mij overtuigd dat ik de stap naar Projectmanagers grote projecten zou gaan maken. Samen hebben we toen de route uitgestippeld hoe we dit zouden gaan bereiken”. Christian werkt nu als projectleider grote projecten bij de BAM.

“koen heeft zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling en tot waar ik nu gekomen ben. Door vertrouwen uit te spreken en in de beginfase de spiegel voor te houden.

Je zit nu op een project bij de BAM als projectmanager. Wat doe je daar zoal?

“Ja, dat klopt. Ik werk momenteel bij de BAM bouw en Techniek voor het project Huis van de stad in Apeldoorn. Daar ben ik zowel technisch, operationeel en financieel verantwoordelijk. Een uitdagend project omdat het project een renovatie behelst en ook een korte looptijd heeft”.

Hoe vind je het nu om te werken bij koen?

“Prima. Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen 10 jaar. Waar koen mij allemaal heeft gebracht. In de afgelopen 10 jaar heb ik een mooi netwerk opgebouwd en ben ik gekomen tot wat mijn doel was en wel zelfstandig projectmanager grote projecten”. Christian heeft bij koen meegewerkt aan mooie projecten in Nederland. O.a. Bam bouw & techniek voor de nieuwbouw van het Groninger Forum, Stadskantoor te Delft, bij ULC  voor de nieuwbouw van VUmc Imaging Center en bij Heijmans op Schiphol voor de twee pieren en Holland Boulevard.

“koen heeft zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling tot waar ik nu sta. Door vertrouwen uit te spreken en in de beginfase de spiegel voor te houden. Zo kom je tot het besef dat je soms gevoelsmatig een klein stapje terug moet doen, zodat je daarna weer kan groeien. En dat is gelukt. Verder heeft koen echt gekeken naar mij als persoon en mijn ambities en zo de juiste projecten geregeld.”

Welk project is je in de afgelopen 10 jaar het meeste bij gebleven?

Christian: “Dat is het Paleis van Justitie Amsterdam bij Wolter & Dros. Dit project sloot mooi aan op mijn eerste project. Ik had mijn rol als projectcoördinator gevonden en kon de stap binnen Wolter & Dros doormaken naar Projectleider grote projecten. In die periode heb ik ook onwijs veel geleerd.” Als projectleider was Christian voor de aansturing van engineering en werkvoorbereiding en uitvoering.