de Omgevingswet: wees zeker van jouw baan

Rollen en taken gaan veranderen door de invoering van de Omgevingswet. Wat betekent dit voor jouw werk? Hoe ga jij anders samenwerken met collega’s, inwoners, initiatiefnemers en andere overheidsinstellingen? Hoe bereid jij je hierop voor? Bij koen hebben we alle kennis en kunde in huis en houden we ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor alle professionals die bij ons werkzaam zijn, verzorgen wij de bijscholing.

Wil jij ook een uitdagende vaste baan en voorop lopen in je vak? Kom eens kennismaken.

vrijblijvend bakkie doen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • de Omgevingswet: wees zeker van jouw baan
 • De omgevingswet: wat is het?

  De Omgevingswet bundelt tientallen bestaande wetten en regels op het gebied van wonen, ondernemen, natuur, recreatie, water en transport. Een gezonde en veilige leefomgeving is hierbij het uitgangspunt. Thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid worden steeds belangrijker.

  Door de Omgevingswet verandert er veel. De invoering van nieuwe wet brengt veel werk met zich mee voor gemeenten. Naast een juridisch en organisatorisch vraagstuk betekent het ook een digitaliseringsslag. Door de Omgevingswet komt er:

  • een minder complex stelsel aan wet- en regelgeving;
  • meer ruimte voor maatschappelijk initiatief, samenwerking en lokaal maatwerk;
  • één digitaal loket voor informatie en aanvragen.

  wat betekent de Omgevingswet voor jouw baan?

  Ben jij werkzaam in de ruimtelijke ordening, bouw of juridische zaken als beleidsmedewerker, jurist, vergunningverlener of handhaver? Door de invoering van de Omgevingswet zullen rollen en taken veranderen. Weet jij al wat dit betekent voor jouw functie? Hoe ga jij anders samenwerken met je collega’s? Met andere overheden? Zorg dat je er klaar voor bent!

  gewijzigde functies

  Door de invoering van de Omgevingswet veranderen de volgende functies:

  huidige functienaam nieuwe functienaam vakgebied
  Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening Beleidsmedewerker Omgevingsvisie/Omgeving Ruimtelijke Ordening
  Adviseur Ruimtelijke Ordening Beleidsmedewerker Omgeving Ruimtelijke Ordening
  Beleidsmedewerker bestemmingsplannen Beleidsmedewerker Omgevingsplannen Ruimtelijke Ordening
  / Programmamanager omgevingsvisie Ruimtelijke Ordening (nieuw)
  Vergunningverlener WABO Casemanager Omgevingsvergunningen Bouw/Juridisch
  Handhaver WABO Handhaver Omgevingswet Bouw/Juridisch
  KCC vergunningverlener KCC Omgevingsloket Bouw/Juridisch
  Jurist Handhaving WABO Jurist handhaving omgevingswet Juridisch
  Bestemmingsplantoetser Omgevingsplantoetser Juridisch
  "Bij koen krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen door cursussen, masterclasses en opleidingen. Tel daar het uitgebreide netwerk van koen in het publieke domein bij op. Ik ben klaar voor de invoering van de Omgevingswet. Kom maar op!”
  Jeroen

  werken bij koen

  leren, ontwikkelen, verbeteren. Jij wil vooruit. Wij zijn koen en begrijpen dat. Daarom geven wij professionals zoals jij uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein. Je komt meteen in vaste dienst. En werkt aan afwisselende opdrachten die aansluiten op jouw ambities. Bij verschillende gemeenten of andere overheden. Zo kom je in een groeiversneller. Met de ontwikkelmogelijkheden in onze academy groei jij in een sneltreinvaart verder. Ook krijg je persoonlijke begeleiding in jouw loopbaan. Bekijk alle voordelen van werken bij koen maar eens.

  koen. voor jou voorop.

  dit krijg je bij koen

  je komt bij koen in dienst

  Je komt bij koen in dienst. Je werkt op interimbasis bij verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten.

  exclusieve ingangen binnen de publieke sector

  Wij hebben een groot netwerk binnen de overheid. Door onze korte lijnen weten we snel de juiste ingang te vinden. Zo vinden wij altijd de opdracht die past bij jouw ambities.

  de groeiversneller bij koen

  Jouw ontwikkeling staat bij koen centraal. Wij investeren daarin. Met jouw kennis en kunde help jij onze opdrachtgevers verder. De combinatie van werken bij verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten en de juiste ontwikkelmogelijkheden noemen wij de groeiversneller.

  €1250,- opleidingsbudget per jaar

  Naast de trainingen, e-learnings en opleidingen die jij mag volgen in onze academy krijg jij ook €1.250,- opleidingsbudget. Om vrij te besteden aan je ontwikkeling.

  leuke collega's die altijd voor je klaar staan

  Jouw koen-collega’s in het ruimtelijk domein zie je met regelmaat. Om kennis te delen, te sparren en ervaringen uit te wisselen. Zo kom je tot vernieuwde oplossingen waar je in je eentje misschien nooit aan zou denken.

  uitdagende opdrachten

  Jij wil zekerheid. Maar ook variatie. Dat kan bij koen. Jij bent de specialist in jouw vakgebied. Je komt bij koen in dienst. En werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Waar jij het best tot je recht komt.

  persoonlijk contact

  Samen kijken we naar jouw ambities en maken we een carrièreplan. Doelen stellen we samen vast en we evalueren regelmatig jouw voortgang. Zo blijf jij groeien.

  vind je vacature

  medewerker RO Loek over werken bij koen

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  meer weten? kom eens een vrijblijvend bakkie doen om samen de mogelijkheden te verkennen