de Omgevingswet: wees zeker van jouw baan.

Rollen en taken gaan veranderen door de invoering van de Omgevingswet. Wat betekent de invoering van de Omgevingswet voor jouw werk? Hoe ga jij anders samenwerken met je collega’s? Met andere overheden? Hoe bereid jij je hierop voor? Bij koen hebben we alle kennis en kunde in huis en houden we ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor alle professionals die bij ons werkzaam zijn, verzorgen wij de bijscholing.

Wil jij ook een uitdagende vaste baan en wil je altijd bijblijven? Kom dan eens praten over jouw mogelijkheden bij koen.

De omgevingswet: wat is het?.

Op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet bundelt tientallen bestaande wetten en regels op het gebied van bijvoorbeeld wonen, ondernemen, natuur en recreatie, water en transport. Een gezonde en veilige leefomgeving is hierbij het uitgangspunt. Thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid worden steeds belangrijker.

Door de Omgevingswet verandert er veel. De invoering van nieuwe wet brengt veel werk met zich mee voor gemeenten. Naast een juridisch en organisatorisch vraagstuk betekent het ook een digitaliseringsslag. Door de Omgevingswet komt er:

  • een minder complex stelsel aan wet- en regelgeving;
  • meer ruimte voor maatschappelijk initiatief, samenwerking en lokaal maatwerk.
“Bij koen krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen door cursussen, masterclasses en het talent programma. Tel daar het uitgebreide netwerk van koen in het publieke domein bij op. Ik ben klaar voor de invoering van de Omgevingswet. Kom maar op!”

Wat betekent de Omgevingswet voor jouw baan?

Ben jij werkzaam op het gebied van ruimtelijke ordening, bouw of juridische zaken als gemeentelijk beleidsmedewerker, adviseur, vergunningverlener, handhaver? Door de invoering van de Omgevingswet zullen rollen en taken veranderen per 1 januari 2021. Weet jij al wat dit betekent voor jouw functie? Hoe ga jij anders samenwerken met je collega’s? Met andere overheden? Zorg dat je er klaar voor bent!

Gewijzigde functies per 1 januari 2021

Door de invoering van de Omgevingswet veranderen de volgende functies:

Huidige functienaam Nieuwe functienaam Vakgebied
Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening Beleidsmedewerker Omgevingsvisie/Omgeving Ruimtelijke Ordening
Adviseur Ruimtelijke Ordening Beleidsmedewerker Omgeving Ruimtelijke Ordening
Beleidsmedewerker bestemmingsplannen Beleidsmedewerker Omgevingsplannen Ruimtelijke Ordening
Programmamanager omgevingsvisie Ruimtelijke Ordening (nieuw)
Vergunningverlener WABO Regisseur Omgevingsvergunningen Bouw
Handhaver WABO Handhaver Omgevingswet Bouw
KCC vergunningverlener KCC Omgevingsloket Bouw
Jurist Handhaving WABO Jurist handhaving omgevingswet Juridisch
Bestemmingsplantoetser Omgevingsplantoetser Juridisch

cursus Omgevingswet.

Voor alle professionals die bij ons in dienst zijn en die werkzaam zijn in het ruimtelijk domein, verzorgen we de driedaagse training ‘Vergunningsverlening onder de Omgevingswet’.

Wil jij weten hoe jij je kunt voorbereiden op de invoering van de Omgevingswet en wat koen daarin voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij direct contact met je op.

werken bij koen.

leren, ontwikkelen, verbeteren. Jij wil vooruit. Wij zijn koen en begrijpen dat. Daarom geven wij slimmeriken zoals jij uitdagende opdrachten. Wil je ook een uitdagende vaste baan in het ruimtelijk domein en wil je altijd bijblijven? Je komt ons in dienst. Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de overheid. regelen wij uitdagende opdrachten door heel Nederland die aansluiten op jouw ambities. Door onze masterclasses, trainingen en opleidingen groei jij in een sneltreinvaart verder. En er staat altijd een team van collega’s achter je. Zodat jij de coaching krijgt die je nodig hebt. koen. voor jou voorop.

dit krijg je bij koen.

icon-plus
je komt bij koen in dienst

Je komt bij koen in dienst. Je werkt op interim basis bij verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten.

icon-plus
exclusieve ingangen binnen de publieke sector

Wij hebben een groot netwerk binnen de overheid. Door onze korte lijnen weten we snel de juiste ingang te vinden. Zo vinden wij altijd de opdracht die past bij jouw ambitie.

icon-plus
de groeiversneller bij koen

Jouw ontwikkeling staat bij koen centraal. Wij investeren daarin. Met jouw kennis en kunde help jij onze opdrachtgevers verder. De combinatie van werken bij verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten en de juiste bijscholing door masterclasses, trainingen en opleidingen noemen wij de groeiversneller.

icon-plus
€1250,- opleidingsbudget per jaar

Wij investeren in jouw ontwikkeling. Naast de trainingen van onze eigen Academy, de masterclasses en interne opleidingen die jij mag volgen krijg jij ook €1.250,- opleidingsbudget die jij vrij mag besteden aan je ontwikkeling.

icon-plus
leuke collega's die altijd voor je klaar staan

Jouw koen collega’s zie je met regelmaat. Om kennis te delen. Zo kom je tot vernieuwde oplossingen waar je in je eentje misschien nooit aan zou denken.

icon-plus
uitdagende opdrachten

Jij wil zekerheid. Maar ook variatie. Dat kan bij koen. Jij bent de specialist in jouw vakgebied. Je komt bij koen in dienst. En werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Waar jij het best tot je recht komt.

icon-plus
persoonlijk contact

Samen kijken we naar jouw ambities en maken een carrièreplan. Doelen stellen we samen vast en we evalueren regelmatig jouw voortgang. Zo blijf jij groeien.

dit is werken bij koen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Vul dan onderstaand contactformulier in.

stel je vraag.