icon-arrow-left blog

Welke competenties heeft een BIM modelleur nodig?.

Als BIM modelleur zorg je voor een goed 3d-model van een gebouw of installatie. Een uitdagende en verantwoordelijke job! Welke kennis en competenties vraagt dat van jou als BIM modelleur?

Welke kennis heeft een BIM modelleur nodig?

Je moet allereerst het nodige weten van CAD-software zoals Revit. Als BIM modelleur is het jouw taak om bibliotheken op te zetten, deze te vullen met de juiste informatie, componenten te selecteren en in het model te plaatsen, en het BIM-systeem te documenteren. Op die manier beschikken alle partijen over de juiste informatie.

Daarnaast speel je ook een belangrijke rol in de beoordeling van het Programma van Eisen (PvE) en bestek. Daarvoor heb je de juiste technische kennis nodig van bouwkunde, installatietechniek, civiele techniek of elektrotechniek.

Welke competenties heeft een BIM modelleur nodig?

Je schakelt veel met collega’s, leveranciers en klanten om de juiste informatie te achterhalen. Goede communicatievaardigheden en een sterk staaltje samenwerkingsvermogen, daar kom je dus verder mee. Je bent creatief en raakt niet snel in de stress. Overal vind je een oplossing voor.

Je bent analytisch, gedisciplineerd en kunt daardoor goed informatie ordenen. Ook werk je via duidelijke protocollen. Natuurlijk kijk je steeds hoe je ontwikkelingen in het vakgebied kunt doorvertalen naar het project waaraan je werkt.

Werken via koen

Bij koen lopen we voor jou voorop. Je komt bij koen in dienst en werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Door ons uitgebreide netwerk kun je als BIM modelleur aan de slag door heel Nederland. Wij investeren in jouw ontwikkeling met trainingen en opleidingen. Dat noemen wij de groeiversneller.

BIM-modelleur vacatures

Zie jij een baan als BIM modelleur helemaal zitten? Bekijk direct onze BIM modelleur vacatures of stuur een open sollicitatie.