icon-arrow-left blog

Welk salaris verdient een BIM modelleur?.

Als BIM modelleur heb je een uitdagende en verantwoordelijke baan, maar natuurlijk wil je ook een goed salaris. Je bent een cruciale schakel in de bouw. Je ontwerpt, tekent, berekent en selecteert om het BIM-informatiemodel samen te stellen. Op welk salaris mag je als BIM modelleur rekenen?

Wat verdient een BIM modelleur voor salaris?

Als startende BIM modelleur zit je salaris rond de € 2.200,- bruto met een mbo-opleiding en € 2.400,- met een hbo- of wo-diploma. In je loopbaan groei je uiteindelijk door naar senior. Of je stroomt door naar BIM-coördinator of BIM-regisseur. Die rollen vragen meer verantwoordelijkheid en betalen natuurlijk ook beter. Senior BIM-specialisten verdienen maximaal € 4.500,- bruto.

Naast je salaris zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. Denk aan je vakantiedagen, reiskostenvergoeding en pensioenregeling. Jij wilt niet stilstaan, dus vraag ook hoe de werkgever in jouw ontwikkeling investeert. Krijg je een opleidingsbudget of kun je trainingen volgen? En heb je mogelijkheden om door te groeien?

Hoe kun je meer verdienen als BIM modelleur?

Als BIM modelleur kun je allereerst doorgroeien naar een senior functie waarin je aan complexere projecten werkt. Wil je verder de ladder op, dan kun je BIM-coördinator, BIM-regisseur of uiteindelijk BIM-manager worden. In die functies heb je een regievoerende rol.

Een BIM-coördinator is de systeemtechnische spil die het systeem bouwt en het proces verankert. Een BIM-regisseur stelt onder andere doelen en maakt werkafspraken. Kortom: degene die het proces aanstuurt. Een BIM-manager bepaalt het beleid, creëert de randvoorwaarden en stuurt het team aan. Hij of zij initieert en managet alle BIM-projecten in de organisatie.

Waar de BIM-coördinator nog op operationeel niveau werkt, zitten de BIM-regisseur en BIM-manager op tactisch en strategisch niveau.

Werken via koen

Bij koen lopen we voor jou voorop. Je komt bij koen in dienst en werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Door ons uitgebreide netwerk kun je als BIM-modelleur aan de slag door heel Nederland. Wij investeren in jouw ontwikkeling met trainingen en opleidingen. Dat noemen wij de groeiversneller.

BIM-modelleur vacatures

Zie jij een baan als BIM-modelleur helemaal zitten? Bekijk direct onze BIM modelleur vacatures of stuur een open sollicitatie.