icon-arrow-left blog

Wat verdient een software engineer (salaris).

Het salaris van een software engineer in de techniek (PLC, industriële automatisering). Waar mag je op rekenen als je deze functie overweegt? Of misschien ben je al software engineer en wil je weten of je wel evenveel verdient als anderen. Bekijk hier het gemiddelde salaris van een software engineer.

Wat verdient een software engineer voor salaris?

Als starter begin je meestal rond de € 2.500,- bruto per maand. Senior software engineers groeien door tot wel € 4.500,-. Het gemiddelde salaris is zo’n € 3.500,-. Je kennis en kunde bepaalt de hoogte van je loon, maar ook je ambities en drive tellen mee. Vrijwel alle werkgevers vragen hbo-niveau voor deze functie.

Een goed salaris is heel prettig, maar vergeet de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Daar ‘verdien’ je ook mee. Van leaseauto tot pensioenregeling. Meer tijd voor jezelf? Dan vind je het aantal vakantiedagen een belangrijke factor. En wie vooruit wil komen, let vooral op de ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Wat jij belangrijk vindt, speelt een grote rol in je baankeuze en werkgeluk.

Hoe kan je een hoger salaris krijgen als software engineer?

Als software engineer PLC of industriële automatisering zorg je dat machines en processen goed werken. Met jouw software is de besturing en automatisering tiptop in orde. Je ontwerpt, configureert, programmeert, test en implementeert de software op basis van de vraag. Ook verzorg je alle documentatie eromheen. Bij storingen word jij als eerste gebeld en je geeft advies over verbeteringen.

Hoe meer senior, hoe complexer de machines of processen waaraan je werkt. Als lead software engineer ben je ook het visitekaartje naar de opdrachtgever. Je werkt de vraag uit in een oplossing op grote lijnen. Vervolgens stuur je de software engineers aan die de details helemaal uitwerken. Jij voert de regie en bent eindverantwoordelijk.

Waar kan je aan de slag als software engineer?

Er is veel vraag naar software engineers. Je baankansen zijn erg goed. Je werkt bij industriële bedrijven. Denk aan de machinebouw, de automatisering, de werktuigbouwkunde of de elektrotechniek.

Wel eens aan werken op projectbasis gedacht? Dan ga je aan de slag bij verschillende bedrijven en versnel je jouw groei. Je leert tenslotte steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Bij koen vinden we projecten die aansluiten bij je ambities. Je krijgt direct een vast contract en hebt dus zekerheid én afwisseling.

Ook investeren we in jouw ontwikkeling met trainingenopleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

Software engineer vacatures

Zie jij een baan als software engineer helemaal zitten? Bekijk direct onze software engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.