icon-arrow-left blog

Wat verdient een projectcoördinator in de techniek (salaris).

Benieuwd welk salaris een projectcoördinator installatietechniek en civiele techniek krijgt? Je wilt doorgroeien naar deze functie en wilt weten welk salaris daarbij hoort. Of jij oefent deze functie al uit en wilt checken of jouw huidige salaris marktconform is. Hoe dan ook, hier ontdek je het gemiddelde salaris van een projectcoördinator in de techniek!

Wat verdient een projectcoördinator voor salaris?

Veel projectcoördinators beginnen hun loopbaan als werkvoorbereider. Daardoor hebben ze al een aantal jaren ervaring voordat ze doorgroeien naar projectcoördinator. Het salaris van startende projectcoördinators ligt rond de € 3.000,- bruto per maand. Gemiddeld verdienen projectcoördinators zo’n € 3.500,-. Seniors groeien door tot wel € 4.500,-.

Ongeveer twee derde van de werkgevers vraagt een hbo-opleiding voor deze functie. De meeste projectcoördinator vacatures zijn voor juniors en mediors. Maar omdat projectcoördinators schaars zijn in heel Nederland, komen ook seniors met gemak aan een nieuwe uitdaging.

Salaris is belangrijk, maar secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk ook. Denk aan een leaseauto die je ook privé mag rijden en goede pensioenregeling. Maar ook aan ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Die factoren zijn ook bepalend voor je baankeuze en werkgeluk.

Wat doet een projectcoördinator installatietechniek?

Als projectcoördinator installatietechniek zorg je dat werktuigbouwkundige of elektrotechnische installaties op rolletjes lopen. Je coördineert bijvoorbeeld projecten met luchtbehandelingsinstallaties, koelinstallaties en verlichtingsinstallaties. Ook kan je aan projecten werken waarbij je alle installaties voor één gebouw verzorgt. Bijvoorbeeld een ziekenhuis of kantoorgebouw.

Dat doe je samen met de projectleider, aan wie je rapporteert. Jij verzorgt vooral de dagelijkse operatie. Van werkvoorbereiding tot uitvoering, je coördineert alles. Samen met de projectleider onderhoud je ook het contact met alle betrokkenen. Je zorgt dat de klantwensen duidelijk zijn en schept kaders. Ook schakel je met leveranciers, aannemers en de technische specialisten op de werkvloer.

Overigens ben jij zelf ook technisch onderlegd vanuit een technische opleiding en werkervaring. Je moet tenslotte ontwerpen en calculaties controleren. Ook weet je precies hoe je alle wet- en regelgeving toepast en met welke richtlijnen je te maken hebt.

Wat doet een projectcoördinator civiele techniek?

Als projectcoördinator civiele techniek houd je samen met de projectleider civiele projecten op de rit. Denk aan bruggen, wegen, dijken, (water)wegen, stations, leidingen en kabels. Je bent de rechterhand van de projectleider en vormt de schakel naar de uitvoering.

Je hebt veel contact met de klant, aannemers, leveranciers en technische specialisten. Samen met de projectleider stel je de kaders op, die je ook bewaakt. De dagelijkse operatie is jouw pakkie-an. Je organiseert de werkvoorbereiding en uitvoering en plant de werkzaamheden.

Vanuit jouw technische kennis weet je precies hoe je de beste resultaten bereikt. Je ziet toe op de naleving van voorschriften, richtlijnen en procedures. Ook doe je de eindcontrole van ontwerpen en calculaties. Je hebt dan ook een opleiding in een technische richting nodig om projectcoördinator civiele techniek te worden.

Hoe kan je een hoger salaris krijgen als projectcoördinator?

Als je ervaring opdoet en jezelf blijft ontwikkelen, kan je werken aan steeds grotere en complexere projecten. Daar hoort natuurlijk ook een hoger salaris bij. Ook kan je doorgroeien naar projectleider.

Waar kan je aan de slag als projectcoördinator?

Veel bedrijven zoeken projectcoördinators. Je kan werken bij installatiebedrijven, aannemersbedrijven, bouwbedrijven, adviesbureaus, ingenieursbureaus en woningcorporaties.

Geniet je van veel afwisseling in je werk? Denk dan eens aan werken op projectbasis bij een interimorganisatie als koen. Je komt in vaste dienst en werkt bij verschillende bedrijven. Zekerheid én variatie dus. Omdat je steeds nieuwe omgevingen en mensen leert kennen, versnel je jouw groei. koen vindt projecten voor jou die aansluiten bij je ambities. Zo blijf je voorop lopen in je vak.

Ook investeren we in jouw ontwikkeling met trainingenopleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

Projectcoördinator vacatures

Zie jij een baan als projectcoördinator helemaal zitten? Bekijk direct onze projectcoördinator vacatures of stuur een open sollicitatie.