icon-arrow-left blog

Wat verdient een functioneel beheerder in de ICT (salaris)?.

Als functioneel beheerder ben je in trek en wil je een goed salaris. Maar waar kan je aan denken met jouw kennis en kunde? Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior functioneel beheerders op een rijtje gezet.

Wat verdient een functioneel beheerder voor salaris?

Het salaris van functioneel beheerders ligt tussen de € 2.800,- en € 4.000,- bruto per maand. Als junior functioneel beheerder begin je vaak aan de onderkant van die salarisrange. Gemiddeld ligt het salaris op € 3.500,- voor mediors, terwijl seniors mogen rekenen op € 4.000,-.

De sector waarin je werkt speelt wel een rol. Zo liggen de salarissen in de industrie en logistiek lager dan bij de overheid en het bedrijfsleven. Ook je opleidingsniveau speelt een rol. De meerderheid van de functioneel beheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in de ICT.

Een goed salaris is belangrijk, want je wilt lekker kunnen leven. Dat zit ‘m natuurlijk ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan opleidingsmogelijkheden of doorgroeikansen. Maar ook vrije dagen, pensioenregeling en flexibele werkuren spelen mee in je (werk)geluk en baankeuze. En wat dacht je van een leaseauto?

hoe kan je een hoger salaris krijgen als functioneel beheerder?

Als functioneel beheerder ben je de specialist op het gebied van informatiesystemen en de functionaliteiten daarbinnen. Je zorgt dat systemen in de organisatie continu goed functioneren en correct gebruikt worden. Als junior/medior houd jij je vooral bezig met gebruikersondersteuning. Ofwel, je helpt je collega’s bij vragen en lost incidenten op. Ook verzorg je documentatie, voer je wijzigingen door, voer je tests uit en houdt je alles up to date.

Doorgroeimogelijkheden functioneel beheerder

Als senior pak je de grotere wijzigingen aan. Je zorgt voor de doorontwikkeling van de informatiesystemen op basis van de organistie- en gebruikersbehoefte. Je bent dan ook een echte adviseur bij het verbeteren van de ICT-infrastructuur, want je overziet de impact op de bedrijfsprocessen. Vervolgens zorg je voor een goede implementatie en gegevensmigratie.

Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer je werkzaamheden en hoe hoger je salaris. Naast ICT-vaardigheden vraagt dit om een sterk analytisch vermogen, organisatietalent, een proactieve houding en verbindende communicatieskills. Als senior functioneel beheerder moet je vaak ook beschikken over certificaten als BiSL, Prince II of TMap.

Verder de ladder op? Denk dan aan functies als informatiemanager, informatieanalist, projectmanager of teamleider.

Waar kan je aan de slag als functioneel beheerder?

Je kan bijna overal terecht, van overheden tot het bedrijfsleven en de non-profitsector. Zowat elke organisatie heeft een ICT-infrastructuur die beheerd moet worden. Door iemand intern of een daarvoor ingehuurd bedrijf. Je kan dus zowel aan de organisatiezijde als de bureauzijde aan de slag. Net wat jij interessant vindt.

Lijkt werken op projectbasis vanuit een vast contract je helemaal het einde? Bij koen werk je steeds aan afwisselende projecten die aansluiten met jouw ambities. Bijvoorbeeld bij gemeenten, overheden of techniekbedrijven.

Juist in die organisaties gaat de digitale versnelling hard. Mede dankzij veranderende wetten, technologische ontwikkelingen, de energietransitie en het klimaatakkoord. Kansen te over dus om jouw kennis en kunde in te zetten. En je groei te versnellen. Niet alleen met uitdagende opdrachten, maar ook met de opleidingen die we je aanbieden.

Functioneel beheerder vacatures

Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk dan direct de functioneel beheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.