icon-arrow-left blog

Hoe word je BIM modelleur (opleiding en baankansen)?.

Dus je overweegt BIM modelleur te worden! Ontdek welke opleiding je nodig hebt voor bim modelleur, waar je aan de slag kunt en ook: of je makkelijk een baan vindt.

Welke opleiding heb je voor BIM modelleur nodig?

BIM modelleurs hebben minimaal een mbo-opleiding in de richting elektrotechniek of installatietechniek. Relevante hbo- en wo-opleidingen zijn ook bouwkunde, civiele techniek en werktuigbouwkude.

Daarnaast heb je kennis van CAD- en Revit-softwaretoepassingen nodig. Daarvoor kun je aanvullende trainingen volgen.

Waar werk je als BIM modelleur?

BIM modelleurs zijn nodig in de bouw, werktuigbouwkunde, installatietechniek en elektrotechniek. Ook in de GWW (grond- weg- en waterbouw), civiele bouw en utiliteitsbouw kun je aan de slag.

In je werk heb je contact met architecten, aannemers en installateurs. Maar ook schakel je met leveranciers en klanten. Je rapporteert meestal aan een BIM regisseur of lead engineer. Daarnaast zitten er verschillende specialisten in je team. Denk aan CAD-tekenaars, bouwkundig tekenaars en constructeurs. Je schakelt vaak met hen om aan alle informatie te komen die je nodig hebt.

Wat zijn je baankansen als BIM modelleur?

Na je opleiding aan de slag als BIM modelleur? Je bent dan deels afhankelijk van de economie. Door recessie daalt de vraag naar nieuwe bouw- of installatieprojecten. In economisch gezonde tijden groeit die vraag juist.

Maar maak je niet druk om jouw baankansen. Door het klimaatakkoord moeten er de komende jaren veel panden duurzaam gemaakt worden. Ook zijn er minder mensen om het werk op te pakken vanwege de vergrijzing. De kans dat jij aan een baan komt, is dus groot. Helemaal als je jouw kennis en ervaring verrijkt met trainingen of een traineeship.

Werken via koen

Bij koen lopen we voor jou voorop. Je komt bij koen in dienst en werkt op projectbasis aan uitdagende opdrachten. Door ons uitgebreide netwerk kun je als BIM modelleur aan de slag door heel Nederland. Wij investeren in jouw ontwikkeling met trainingen en opleidingen. Dat noemen wij de groeiversneller.

BIM modelleur vacatures

Zie jij een baan als BIM modelleur helemaal zitten? Bekijk direct onze BIM modelleur vacatures of stuur een open sollicitatie.