icon-arrow-left blog

het verhaal van Marcel van Eldik, bim modelleur.

Via koen is Marcel van Eldik werkzaam als BIM-Modelleur en actief betrokken bij de bouw van ’s werelds grootste fietsenstalling.  Deze gigantische fietsenstalling, waar 12.500 fietsen kunnen worden gestald, is voorzien van allerlei high tech snufjes. Er is namelijk een systeem van digitale verwijsborden. Op deze borden is per rij en etage te zien hoeveel plaatsen er nog zijn en is de stalling aangesloten op een zogeheten P-route-systeem voor fietsers. Daardoor kunnen mensen op borden verspreid over de stad en in een app zien hoeveel plekken er nog vrij zijn. Wij liepen een ochtendje met Marcel mee.

Wie is Marcel?

Marcel is 33 jaar en samen met zijn vriendin wonen zij in ’t Brabantse Terheijden. Wanneer Marcel niet aan het werk is wandelt hij graag met zijn honden of is hij aan het sporten. Marcel is namelijk zeer fanatiek wanneer het hardlopen, fitnessen, wielrennen, zwemmen en / of crossfit betreft.

Hoe ben je destijds in contact gekomen met koen en waarom heb je voor koen gekozen?

Ik ben destijds door een oud-collega in contact gebracht met koen. Hij zag aan mij dat ik het niet meer naar mijn zin had bij mijn oude werkgever. Ontzettend leuk is dat hij mij bij koen heeft geïntroduceerd. Hiervoor ben ik hem heel erg dankbaar! Vanaf het eerste moment heeft koen mij als familie ontvangen. Bij koen wordt er namelijk geluisterd naar mijn ambities en hebben zij passende en diverse gave projecten voor mij gevonden.

"bij koen wordt er namelijk geluisterd naar mijn ambities en hebben zij passende en diverse gave projecten voor mij gevonden."

Zijn je verwachtingen waar gemaakt en hoe verloopt de samenwerking met koen?

Door koen en de juiste mensen om mij heen heb ik veel kunnen leren en is mijn technische kennis ontzettend gegroeid. Daarnaast heb ik ook als persoon flinke stappen gemaakt. Sinds ik in dienst ben bij koen heb ik namelijk een grote diversiteit aan opleidingen genoten. Op het gebied van techniek heb ik via koen deelgenomen aan de volgende opleidingen projecteringsdekundige brandmeldinstallaties, NEN1010, Calculeren met UNETO-VNI-methode en heb ik diverse programmatuur opleidingen gevolgd als Revit, The Modus, Stabicad, Naviasworkmanage, Dynamo en Solibri.

Daarnaast verloopt de samenwerking met koen echt vloeiend. Er wordt goed naar je geluisterd en ze geven goede feedback om aan te werken. Bij koen dragen zij er zorg voor dat je van grote meerwaarde bent op de diverse projecten. Gedurende de afgelopen jaren heb ik gewerkt als BIM-Coördinator aan het nieuwe RIVM-gebouw in Utrecht en als BIM-Engineer voor Brighthouse, Tata-Steel en de BAM. Ooit, in de toekomst, zou ik dolgraag nog aan de (nieuw)bouw van een ziekenhuis willen werken. Bij een ziekenhuis kom je namelijk alle type ruimtes tegen die je maar kan bedenken. Denk hierbij aan keukens, kantoren, vergaderruimtes, operatie- en onderzoekskamers, etc.

"de samenwerking met koen loopt echt vloeiend. Er wordt goed naar je geluisterd en ze geven goede feedback om aan te werken."

Ook aan de slag als Bimmer?

Bij koen bieden wij volop mogelijkheden voor mensen die het vak willen leren of al doorgewinterd zijn in het vak. De ontwikkeling van onze interimmers gaat bij ons voorop. Dit betekent wij onze slimmeriken verder brengen in hun carrière. Dit doen wij door middel van begeleiding, passende opleidingen en traineeships en bieden wij de meest gave en passende projecten!