Blog

Rachelle ruilde de jeugdzorg in voor de civiele techniek
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

Rachelle ruilde de jeugdzorg in voor de civiele techniek

Zij had nooit verwacht de civiele techniek in te duiken. Kortgeleden begeleidde Rachelle van Scheijndel (27) nog kwetsbare gezinnen. Nu vindt ze de juiste projecten voor technische slimmeriken. Waarom deze carrièreswitch en nog belangrijker: hoe bevalt het?

Zichzelf ontstijgen

Het had zo moeten zijn. Toen Rachelle in de jeugdzorg werkte, huurde haar werkgever een interimprofessional in. Je raadt het al, van koen. Deze collega was zo enthousiast over werken op projectbasis, dat Rachelle maar eens een koffiedate met koen inplande. Het begon te kriebelen na 2,5 jaar bij de jeugdbescherming.

Het werk was dynamisch en uitdagend, daar lag het niet aan. Maar Rachelle wilde meer. Ze zocht nog meer uitdaging en ruimte om al haar kwaliteiten te benutten. “Ik vind het leuk om extra taken op me te nemen en nieuwe dingen te proberen.”

"Civiele techniek is onbekend terrein voor mij. Maar als dat koen niet tegenhoudt, waarom mij dan wel?"
Rachelle

Andere wending

Wat ze dan precies wilde? Goeie vraag. Een gesprek met Cerise Klijn, accountmanager sociaal domein, kon in ieder geval geen kwaad. De bedoeling was ontdekken of een baan als jeugdhulpverlener op projectbasis haar aansprak. Tot het gesprek een andere wending kreeg.

Cerise zei ineens: “Zeg, lijkt het je niet wat om mijn collega te worden? Ik hoor jouw wensen en denk dat accountmanagement een hele mooie uitdaging is.” Rachelle kon het idee niet meer loslaten. Hoe tof zou het zijn om andere professionals in het sociaal domein aan mooie projecten te helpen, waar zij helemaal tot hun recht komen?

Civiele wat?

En dat niet alleen. Naast de maatschappelijke bijdrage zorgde ook het commerciële aspect voor tintelende vingers. “Wat je erin steekt, krijg je ook terug. Je ziet relatief snel resultaat van je inspanningen. Dat trok me aan.” Op dat moment was er echter geen concrete vacature als accountmanager in het sociaal domein. Maar wel bij civiele techniek.

Recruiter Alexander Dassen belde Rachelle op en zei: “Blijf even open-minded, wat denk je van civiele techniek?” De eerste schok te boven, dacht ze: waarom ook eigenlijk niet? Ik ben op zoek naar een stevige uitdaging. Civiele techniek is onbekend terrein. Als dat koen niet tegenhoudt, waarom mij dan wel?

Hier wil ik bij horen

Rachelle is dan ook aangenomen op haar bevlogenheid. “koen stelt de ambities van de professional voorop. Als mensen op hun plek zitten, komen ze tot hun recht en kunnen ze opdrachtgevers echt vooruit helpen. Zo versterken mensen en bedrijven elkaar. Aan die ideologie wilde ik bijdragen.”

Vanuit die gedachte is de link met de zorg ook dichterbij dan je denkt. Want dat is waar maatschappelijke dienstverlening om draait: mensen op een plek brengen waar ze kunnen groeien. “Dat zag ik terug bij koen. Ik voelde ook veel gelijkwaardigheid, gedrevenheid en besloot dat ik bij deze club wilde horen.”

"koen durfde samen met mij de sprong in het diepe te wagen."
Rachelle

Sprong in het diepe

koen staat voor lef. Ook dat kwam Rachelle al tegen in haar sollicitatieproces. Het was tenslotte maar de vraag of civiele techniek echt bij haar paste. “koen durfde samen met mij de sprong in het diepe te wagen. Te investeren in mijn ontwikkeling. Ik vond dat een unieke kans.”

Verbindingen leggen

Inmiddels zijn we drie maanden verder en de uitdaging die ze zocht, heeft ze beslist gevonden. “Ik leer elke dag weer. In mijn werk als accountmanager gaat het om mensen echt leren kennen. Achterhalen wat iemands ambities, talenten en drijfveren zijn. Daar geniet ik van. Steeds vaker leg ik ook verbindingen met opdrachtgevers als ik hoor welke professionals zij zoeken.”

Het enige wat nog mist? Dat is in de auto stappen, civiele projecten bezoeken en het werk in actie zien. Door corona is dat momenteel lastig, maar Rachelle kijkt er onwijs naar uit. “Acht uur achter een laptop? Nee, geef mij maar afwisseling.”

Voorop lopen bij een ondernemende club

Als accountmanager bij koen heb jij een echte 360-graden-rol te pakken. Met veel vrijheid en ondernemerskansen. Van professionals begeleiden in hun loopbaan tot commercieel klantcontact. Geen dag is hetzelfde bij koen. Die afwisseling maakt het juist zo leuk. Kom bij koen werken als je houdt van een persoonlijke werkwijze, korte lijnen en hard gelach. Bekijk de accountmanager vacatures of kom eens vrijblijvend kennismaken.

meer ontdekken