Blog

het verhaal van Marcel van Eldik, BIM modelleur
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

het verhaal van Marcel van Eldik, BIM modelleur

Via koen is Marcel van Eldik werkzaam als BIM modelleur en actief betrokken bij de bouw van ’s werelds grootste fietsenstalling.  Deze gigantische fietsenstalling, waar 12.500 fietsen kunnen worden gestald, is voorzien van allerlei high tech snufjes. Er is namelijk een systeem van digitale verwijsborden. Op deze borden is per rij en etage te zien hoeveel plaatsen er nog zijn en is de stalling aangesloten op een zogeheten P-route-systeem voor fietsers. Daardoor kunnen mensen op borden verspreid over de stad en in een app zien hoeveel plekken er nog vrij zijn. Wij liepen een ochtendje met Marcel mee.

Wie is Marcel?

Marcel is 33 jaar en samen met zijn vriendin wonen zij in het Brabantse Terheijden. Wanneer Marcel niet aan het werk is, wandelt hij graag met zijn honden of is hij aan het sporten. Marcel is namelijk zeer fanatiek wanneer het hardlopen, fitnessen, wielrennen, zwemmen en / of crossfit betreft.

waarom heb je voor koen gekozen?

“Ik ben destijds door een oud-collega in contact gebracht met koen. Hij zag aan mij dat ik het niet meer naar mijn zin had bij mijn oude werkgever. Ontzettend leuk dat hij mij bij koen heeft geïntroduceerd. Hiervoor ben ik hem heel erg dankbaar! Vanaf het eerste moment heeft koen mij als familie ontvangen. Bij koen wordt er namelijk geluisterd naar mijn ambities. Zo heeft koen diverse passende en gave projecten voor mij gevonden als BIM modelleur.”

"koen luistert naar mijn ambities en heeft diverse passende en gave projecten voor mij gevonden."
Marcel van Eldik

Zijn je verwachtingen waargemaakt?

“Door koen en de juiste mensen om mij heen heb ik veel kunnen leren en is mijn technische kennis ontzettend gegroeid. Daarnaast heb ik ook als persoon flinke stappen gemaakt. Sinds ik in dienst ben bij koen heb ik namelijk een grote diversiteit aan opleidingen genoten. Op het gebied van techniek heb ik via koen deelgenomen aan de opleidingen projecteringsdekundige brandmeldinstallaties, NEN1010 en Calculeren met UNETO-VNI-methode. Ook heb ik diverse programmatuur opleidingen gevolgd als Revit, The Modus, Stabicad, Naviasworkmanage, Dynamo en Solibri.”

Het interview gaat hieronder verder.

hoe verloopt de samenwerking met koen?

“De samenwerking met koen verloopt echt vloeiend. koen luistert goed naar je en geeft goede feedback om aan te werken. Ook draagt koen er zorg voor dat je van grote meerwaarde bent op de diverse projecten. Gedurende de afgelopen jaren heb ik gewerkt als BIM coördinator aan het nieuwe RIVM-gebouw in Utrecht en als BIM engineer voor Brighthouse, Tata-Steel en de BAM. Ooit, in de toekomst, zou ik dolgraag nog aan de (nieuw)bouw van een ziekenhuis willen werken. Bij een ziekenhuis kom je namelijk alle type ruimtes tegen die je maar kan bedenken. Denk hierbij aan keukens, kantoren, vergaderruimtes, operatie- en onderzoekskamers en meer.”

"de samenwerking met koen loopt echt vloeiend. koen luistert goed en geeft goede feedback om aan te werken."
Marcel van Eldik

aan de slag als BIM specialist

Bij koen kom jij vooruit. Of je nou het vak wil leren of al doorgewinterd bent in alles BIM. Werk je bij koen, dan regelen wij passende projecten. Uitdagende opdrachten die aansluiten bij je kennisniveau en ambities. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden zoals opleidingen en trainingen. Lees meer over werken bij koen en vind jouw BIM modelleur vacature.

meer ontdekken